Đurović: Čađo je ubio mog sina Nikolu

Darko Đurović optužio je Stanislava Čađu, bivšeg ministra policije Republike Srpske, da je direktno odgovoran za smrt njegovog sina Nikole.

Republika Srpska 23.08.2016 | 14:33
Đurović: Čađo je ubio mog sina Nikolu
Nikola Đurović je poginuo 21. avgusta 2011. godine na raskrsnici na Rakovačkim barama kod Banjaluke u saobraćajnoj nesreći.

“Stanislav Čađo je učesnik saobraćajne nesreće, a sa njim još jedan visoki funkcioner”, rekao je Đurović na konferenciji za novinare održanoj u Narodnoj skupštini RS.

Čađo je ranije demantovao slične navode.

Đurović nije želio navesti ime drugog visokog funkcionera.



Đurović već godinama tvrdi da je Nenad Radinković, kojem je je Vrhovni sud RS u avgustu 2013. godine potvrdio kaznu od četiri godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo njegov sin, nije upravljao vozilom.

Ranijih godina objavio sam niz tekstova u kojima sam ukazivao na brojne kontroverze koje su pratile slučaj stradanja Nikole Đurovića.

Ustvari, riječ je o ubistvu i prikrivanju ubistva.

Vrhovni sud Republike Srpske 16. avgusta 2013. godine potvrdio presudu Nenadu Radinkoviću, nezaposlenom pekaru iz Laktaša, od četiri godine zatvora zbog izazivanja teške nesreće u kojoj je 21. avgusta 2011. godine poginuo 21-godišnji Banjalučanin Nikola Đurović. Time je, sa pravne tačke gledišta, trebalo da bude stavljena tačka na ovaj slučaj.

Nikola Đurović zadobio je teške tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se desila 21. avgusta 2011. godine pola sata poslije ponoći na na raskrsnici za Rakovačke bare, nadomak Banjaluke. Povrede su bile fatalne i mladić je tri dana kasnije preminuo.


U njegov „fiat tipo“ udario je Audi A4, koji je, kroz crveno svjetlo, u raskrnicu ušao brzinom od preko 150 kilometara na sat. Nenad Radinković je priznao da je on vozio Audi. DNK uzorak, koji je iz Audija izuzet četiri mjeseca kasnije i koji nije bio propisno obezbijeđen (vozilo se kretalo na relaciji Banjaluka-Sarajevo-Banjaluka), navodno je potvrdio da je krv nađena na vazdušnom jastuku vozila, te kontrolnoj tabli Audija. U Audiju je je sem Radinkovića, prema zvaničnom zapisniku, bio još maloljetni J.S., ali to DNK nalaz nije pokazao. Dalje, očevici sa mjesta nesreće i iz Hitne pomoći tvrde da na Radinkovićevoj odjeći nije bilo tragova krvi niti je on bio povrijeđen.

Porodica pokojnog Đurovića je ukazala na ove detalje, da bi se potom pojavio novi dokument, bez pečata, u kojem je navedeno da je vozilo vraćeno tek 5. septembra 2011. godine. Taj dokument navodno je potpisao sam Radinković, mada to nije mogao učiniti, jer se tada nalazio u Francuskoj, gdje je otišao par dana nakon nesreće. I mnogo drugih detalja iz same istrage ukazuju da su policijsko-pravosudni organi učinili niz propusta ili su, još gore, namjerno usmjeravali istragu kako bi zataškali stvarne krivce sa smrt Nikole Đurovića.




Bez obzira na sve nedosljednosti i propuste u istrazi, Okružni sud u Banjaluci je 26. novembra 2012. godine presudio Radinkovića na četiri godine zatvora. Radinković je okončanje sudskog postupka čekao na slobodi, da bi početkom aprila ove godine u medijima osvanula vijest da je on, zajedno sa još četvoro državljana BiH, uhapšen u Francuskoj zbog sumnje da se bavio trgovinom oružja. Sa Radinkovićem su tada uhapšeni Vladimir Pepić, Zoran Jovanović i Danka Marinković svi iz Banjaluke i Mirko Bakić iz Prijedora.

Audi A4, kojim je udareno Đurovićevo vozilo, je vlasništvo „Asa rent doo“. Prema dokumentima, Radinković je vozilo iznajmio 27. jula 2011. u pet časova ujutro, a vratio ga 20. avgusta 2011. u 8 časova ujutro, dakle prije nesreće. Dva dokumenta još potvrđuju navedene datume: račun za iznajmljeno vozilo, te list u kojem je navedeno da na autu nema oštećenja.

Radinković se još nalazi u zatvoru u Francuskoj. Prema pojedinim tvrdnjama, neko iz RS je francuskim vlastima dojavio da Radinković trguje oružjem i namjestio mu hapšenje, kako bi ga sklonili iz RS, pošto je postojala bojazan da “propjeva” i otkrije istinu o saobraćajnoj nesreći u kojoj je stradao Nikola Đurović. Takođe se tvrdi da je policija RS znala da Radinković švercuje oružje, ali da je naređeno da on ne bude uhapšen ovdje da bi mu se “namjestilo” hapšenje u Francuskoj, kako bi on bio sklonjen kao opasan svjedok.

Blog Slobodan Vasković

Komentari / 45

Ostavite komentar
Name

Znam

23.08.2016 12:48

Nije ti lako. Samo napred do istine.

ODGOVORITE
Name

Roda

24.08.2016 04:58

Nažalost, dokazi pred pravosudnim organima su nebitno bar u Rsu.Oni se vode slobodnom ocjenom dokaza i ako im bilo Šta kazete to je ometanje rada pravosuđa a upravo u tom pravosuđu rade sudije krivično i pravosnazna osuđivanja za zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja.Ovaj slučaj je šamar nema svima,ove stvari se nikako nisu smjele desiti,a ma. Baš nikako.Cadjo Sram te bilo kralja ugled svim poštenim policajcima.

Name

p

23.08.2016 12:48

LJUDI MOJI ,OVO SVI ZNAJU(NAROČITO U BL I KRAJINI) ALI NIKO NE SMIJE BAŠ JAVNO U MEDIJE S OVIM!JEDNOSTAVNO MAFIJAŠKA DRŽAVA!

ODGOVORITE
Name

bata

23.08.2016 12:59

U ovom haosu od drzave, Slobodan Vaskovic polako postaje jedinica za mjerenje morala. Skidam kapu.

ODGOVORITE
Name

Re:bata

23.08.2016 21:24

Pa to i jeste najveća tuga. Istina je da se mnogo informacija saznalo sa Vaskovićevog bloga, ali zamisli kakvo smo društvo kad je to najbolje u državi. Kad je jedan reketaš od novinara, polutabloidni šarlatan pojam novinarstva. Članci kao najsmješnije Kuštrine prognoze. Biće sunčano, sa mogućnosti padavina, uz mogući snijeg, ali su moguće i visoke temperature. Lijepi na rečenice brojeve, STJ što bi rekao njegov brat po majci. Katastrofa od društva napravi sve što nas okružuje i SNSD i Vaskovića, pa i SzP i ostali mulj. Ne znam da li mu je Tegeltija oporezovao one reklame što mu Google isplaćuje, e to bi bio zanimljiv članak. Na onolike milione hitova o Tegeltiji, valjda bar može koji dinar uzeti :D :D :D

Name

РОДИТЕЉ

23.08.2016 13:01

ИМА ЛИ НЕКО БОЉИ ОД ЧАЂЕ, СВИ СУ ИСТИ КО ЈАЈЕ ЈАЈЕТУ. ОРГАНИЗОВАНА БАНДА СНСД-е!

ODGOVORITE
Name

Banshee

23.08.2016 22:35

Ako se već stalno pomnije Cadju, čemu onda šutnja i fama u vezi tog drugog 'visokog funkcionera'??!!

Name

KOČO

24.08.2016 06:55

NAJVIŠEG FUNKCIONERA.

Name

Bozija pravda

23.08.2016 13:10

E moj Radinkovicu,neka ti dragi Bog pomogne da ovo rasvijetlis.Mora se taj javiti ko je zaista kriv i zatraziti oprost i od vas roditelja,pa od Boga.Tesko da je to moguce,al ako ista imalo bih nesto ljudsko.Ako i usta vjeruje mora to uraditi,zbog svojih potomaka

ODGOVORITE
Name

чиле

23.08.2016 13:11

ДОСТА ЈЕ БИЛО СКРИВАЊА. ИЗАЂИ ЧАЂО, ВРИЈЕМЕ ЈЕ.

ODGOVORITE
Name

bas me zanima

23.08.2016 13:17

A zasto otac poginulog momka i sada od javnosti krije ime tog 'jos jednog visokog funkcionera' kada ga zna. A uveren sam da i vaskovic zna o kome se radi ali i on zazire da objavi ime, a time se u narodu stice dojam da i on nesta/negoga krije - u nekom je talu

ODGOVORITE
Name

Anonimus

23.08.2016 14:00

Ako te zanima razmisli malo,ali posto nemas cim,onda cu ti ja reci.Boji se covek za svoj zivot i za zivot svojih najblizih.Kada policija prikriva ubistvo,i namesta nekog drugog da prizna delo koje nije uradio,a zatim ga salje van zemlje gde mu napakuju da svercuje oruzije.Sta bi se tek desilo da otac otkrije ime tog drugog zvanicnika?Nestao bi bez traga i glasa.Covek je shvatio u kakvom mafijaskom drustvu zivimo,i samo hoce pravdu za smrt svog sina.A ne da pravi politicke predstave.

Name

goran

23.08.2016 15:14

@anonimus A zasto onda otac krije ime tog 'visokog funkcionera' koji je bio sa Cadjom ? Neces valja reci i da otac tog poginulog mladica pravi 'politicke predstave'

Name

B.L

23.08.2016 19:55

Sad će ovaj novi Direktor policije sve to otkrit i istražit.??on neće iznajmljivat AUDI,i neće se utrkivat sa Čađom, nevoli on Autotrke. a i Čađo je negdje u.............??????? FRANCUSKOJ-Otišao u posj

Name

P

24.08.2016 07:23

Pominje se nekoliko imena za to drugo lice koje je bilo s Čadjom, pa čak i jedna ŽENA .Vasković sigurno zna ko je ta druga osoba ali vjerovatno čak ni on ne smije da kaže javno jer je PREOPASNO!

Name

RE

18.10.2018 18:24

Nikolina majka je na trgu rekla neku veče, da je izumrla ptica dodo bio sa Čađom.

Name

Student

23.08.2016 13:56

Kakve smo mi prestrašno spodobe. Zato nas i gaze ministri. Čak i ovi patuljasti!!!

ODGOVORITE
Name

HM,HM

23.08.2016 14:01

DA,TO JE JAVNA TAJNA,ALI SVI TO VEC GODINAMA ZNAJU U BL I SIRE.OPET NISTA.SUDSTVO JE NAJ VECI I NAJ KORUMPIRANIJI KRIVAC ZA VECINU STVARI.POGLEDAJTE SAMO NJIHOVO BOGATSTVO..JADNI SMO.

ODGOVORITE
Name

ZMAJ

24.08.2016 03:11

HM,HM 100% si u pravu, to je istina ,To potvrđujem iz vlastitog iskustva.,i još mnogo drugih slučajeva poznajem, Postavlja se pitanje,zašto postoji Sud i pravosuđe izgleda su na kriminalan način otišli u Privatizaciju.Sami sebi svrha,Privatizirali su Se i rade na bazi ponude i potražnje.Ko da više.???itd,itd,

Name

Miri

23.08.2016 14:07

Jasno mi je da oni stite jedni druge I jasno je svima da tu nesto ne stima. Ali meni nije jasno da jedan otac moze stititi politicara ma ko god on bio zar moze biti neko vazniji od moga djeteta I pravde da to isto dijete pociva u miru.

ODGOVORITE
Name

BORAC

23.08.2016 14:15

INSTITUCIJE SU KRIMINALNE I POD UTICAJEM KRIMINALNOG LOBIJA SNSD-A.DRZE SE ZA SLAMKU.MENI OVAKVA RS NE TREBA,A NI ONIMA KOJI SU DALI ZIVOTE I ZDRAVLJE ZA NJU.NIJE OVAKVA POTREBNA NI PORODICAMA POGINULIH.POTREBNA JE SAMO MAFIJI KOJA VLADA.MOGU JE SUTRA UKINUTI STO SE TICE MENE I MNOGIH.NECU IZACI NA REFERENDUM,NEKA IZADJE DODIKOV SIN,ON VISE VOLI RS OD NAS KAO I NJEGOV TATA.

ODGOVORITE
Name

Dragan

23.08.2016 15:03

Moj otac ranjen u ratu, sad je penzioner. Ima mjesečna primanja koja nečiji guzonjin sin spiska za subotu uveče. Fuj sve!!!

Name

RAJNA

24.08.2016 02:29

Samo jedno, BRAVO

Name

Popovic

23.08.2016 14:50

150 km na sat voziti i imati udes sa drugim vozilom ostati ziv. Vratiti neostecen auto Renta karu? Tu nesto gadno smrdi.tu moze samo ucestvovati drugo vozilo i drugi vozac.valjda ce taj neki politicar smoci snage da to detaljno isstinito opise. Valja mrijeti i ici bogu na ispovjed.

ODGOVORITE
Name

eh Popovicu

24.08.2016 06:27

Ti likovi umisljaju da su besmrtni i ne veruju u Boga. Treba njih stici zasluzena kazna (ako su krivi) za zivota,na zemlji.Takvi sigurno ne idu na nebo, nego u pakao. Onome ko je ceo njihov zivot cucao u njima.

Name

inspektor

23.08.2016 18:10

možda je jedan od Dodikovih vozača to učinio, jer oni imaju veći uticaj od ministara

ODGOVORITE
Name

suvi

24.08.2016 06:29

U Srpcu je u Subotu uvece pretucen mladic i ostavljen da umre.Pukim slucajem je spasen od slucajnog prolaznika koji je pozvao hitnu i policiju.Sad se pokusava sve zataskati jer je jedan od trojice siledzija sin doktora Igora Krcmara iz Gradiske.

Name

Policija

23.08.2016 18:14

Pa u MUP RS se godinama na rukovodecim.pozicijama nalaze lica sklona kriminalu i korupciji ..takav je bio i Stanislav Cadjo koji se dovodi u vezu sa ovom saobracajnom nezgodom u kojoj je neduzni mladic stradao . Politika drma MUP om RS i na rukovodeca mjesta se postavljaji poltroni odani vlasti. Nije ni cudo sto je Stanislav Cadjo bio takav. Unazadio je MUP RS. Zar nije bruka da je u Zvorniku najveci kandidat za mjesto nacelnika novoformiranog CJB covjek koji iza sebe ima niz krivicnih djela ali je kao takav podoban politicarima ..naravno rijec je o Aleksandru Vasiljevicu koji je u vrijeme dok je bio komandir PS za BS Zvornik pocinio niz krivicnih djela, a za njedno nije odgovarao ..stoga i ne cudi sto je Cadji sve to zataskamo s obzirom da je bio ministar unutrasnjih poslova ..kad te politika stiti mozes sve posto mi kao gradjani sve to trpimo !!!!

ODGOVORITE
Name

UN

23.08.2016 20:02

Strašno, bruka i sramota. To ministar i k...c.da je imao savjesti sam bi se prijavio ili. Podnio ostavku kako bi. Bio primjer. Policajcima ubio je čovjeka neduznog.

ODGOVORITE
Name

jovo

23.08.2016 21:09

jeste policija je korumpirana ,ja znam u MILICIMA su pucali u momka ,i djelo su okarakterisali kao izazivanje opste opasnosti ,zalosno u kakvoj drzavi zivimo bruka

ODGOVORITE
Name

mile

23.08.2016 21:11

Zao mi decka ,ali i u MILICIMA je isto ubijaju ljude pucaju i nista ,pravdo imali te

ODGOVORITE
Name

nji

23.08.2016 21:12

bolesno narode pa niko da se buni svi cekamo daneko uradi za nas

ODGOVORITE
Name

dnk

23.08.2016 21:43

Sve dodikovi fini drugari patriote...

ODGOVORITE
Name

mami

23.08.2016 21:49

Kome moze da se obrati siroti gospodin Djurović!

ODGOVORITE
Name

Dare

23.08.2016 21:51

Sve možeš izbjeći,ali doći će sud u kome nema kaje,baje isl

ODGOVORITE
Name

Galeb

23.08.2016 22:54

G-Djurovic kako nesvatas kakva policija kakav sud to je kriminalac do kriminalca I Samo vazi. Zakon Zub za Zub I nista vise a taj nesrecnik optuzeni je Samo paravan

ODGOVORITE
Name

Istrazivac

24.08.2016 04:59

U svim sudovima u ..S postoje tzv. rezimske suduje kojima se dodjeljuju "osjetljivi" predmeti. Npr. u Okruznom sudu Upravno odjeljenje ... postoji sudija kome se dodjeljuje predmeti vezani za mito i korupciju najvisih funkcionera, gdje se ishod sudjenja unaprijed zna. To znaju i prate visoki medjunarodni zvanicnici u bih ali nista ne preduzimaju, za sada, jer su i sami upetljani u neke mutne radnje. Postene kolege sudije ne smiju nista da kazu javno, jer se boje za svoj status

ODGOVORITE
Name

re

24.08.2016 07:13

Od kada se to krivična djela procesuiraju na upravnom odjeljenju suda. Valjda postoji krivično odjeljenje. Jesi mi ti neki istraživač ali neuki.

Name

Istarzivac

24.08.2016 10:16

Na Okruznom sudu, Upravno odjeljenje vode se postupci po predmetima gdje su u pozadini mito i korupcija. Naravno, ne za krivicna djela mita i korupcije i to nisam rekao, nego za odluke drzavnih organa gdje je kod donosenja odluka bila prisutna (cak i dokazano) mito i korupcija. e, sad, da te odluke drzavnih organa na Upravvnom dojeljenju ne bi "pale" postoje sudije (rezimske) kojima se ti predmeti dodjeljuju, kako bi se unapried znao ishod. Tako, drzavni funkcioneri kazu " vidis, pravilno smo radili jer je i sud potvrdio nase odluke...". Tako se, prividno i samo za sada, prikrivaju krivicna djela mita i korupcije (sa dokazima) i stvar "legne" ali, samo za sada, posto se o tome vodi opsezna i veoma precizna istraga. Znaju se tacno ko su te sudije i kad dodje povoljan trenutak i bude zavrsen zatvor na Kuli "letjece perje". Nece biti one: "nisam znao, nisam bio tu, natjerali me, zavrnuli mi ruku, itd". Prema tome, "re" citaj malo pazljivije i ne "trci pred rudu". Ako imas sta argumentovano da kazes, izvili. Ja sam tu da ti odgovorim na sva nejasna i "komplikovana" pitanja.

Name

z

24.08.2016 07:23

Niko , od straha , ne smije reći istinu !

ODGOVORITE
Name

P

24.08.2016 07:24

Pominje se nekoliko imena za to drugo lice koje je bilo s Čadjom, pa čak i jedna ŽENA .Vasković sigurno zna ko je ta druga osoba ali vjerovatno čak ni on ne smije da kaže javno jer je PREOPASNO!

ODGOVORITE
Name

Лија

24.08.2016 08:04

Ово је озбиљна и јавно изнесена оптужба. Друга страна је на потезу. Ако не буде реакције онда је сумља оправдана.

ODGOVORITE
Name

dott

24.08.2016 08:27

Malo ga provozati u gepeku pa da vids hoce li progovoriti, kad je toliko djubre da se sam ne prijavi za poligraf ako je cist.

ODGOVORITE
Name

Istrazivac

24.08.2016 10:20

Ne mogu nista reci o ovom slucaju jer ne npoznajem detalje i nisam se njim bavio. Ali znam, i to sam rekao, da na svim nivoima vlasti (MUP, tuzliastvo, sudovi, itd) postoji pravosudna mafija. ime je sve receno. I ja se tim bavim. Nisam rekao u kojoj drzavi da se ne bismo pogresno shvatili. U narednom periodu sve ce biti mnogo jasnije. Zivi bili, pa vidjeli...

ODGOVORITE
Name

Vlada

24.08.2016 11:35

Provjeriti koga tu noc helikopter Vlade RS prebacio na VMA,i ko je nakon ove nesrece presao u sluzbu rezima kao papak.

ODGOVORITE