Брачни пар већ 18 година живи с горилом

Већина људи би изабрала пса или мачку за кућног љубимца, али Пјер и Елиан Тивијон су се одлучили за нешто сасвим друго.

Свијет 23.08.2016 | 08:31
Брачни пар већ 18 година живи с горилом
Они већ 18 година живе са женком гориле по имену Диџит, која није имала ни два килограма када су је узели као бебу. У међувремену је прилично порасла, али и даље тражи помоћ од пара који ју је усвојио - било да јој је храна запала између зуба, или да јој се парче дрвета заболо у руку.

Пјер и Елијан, који станују у околини Лиона, имају приватан зоолошки врт и знали су да на себе преузимају велику одговорност и обавезу. Док је Диџит одрастала нису смели да је оставе саму, што значи да 13 година нису нигде изашли.



"Не можемо да је оставимо преко ноћи с неким другим, што значи да нисмо изашли 13 година" изјавио је Пјер пре неколико година.

За то време нису ишли на годишњи одмор и ниједну ноћ нису били ван куће.

"Нисмо изашли у биоскоп, у позориште или на вечере. Диџит би се растужила када би видела да нас нема, а када је она тужна, тужни смо и ми", каже Пјер.



Сада је мало старија, па су јој направили ограђени простор поред куће да би јој помогли да се осамостали. Иако је сада већ превелика да би спавала заједно с њима, с времена на време ипак покушава да им се увуче у кревет.



Фото: Анимал Планет / yоутубе
Извор: Метро.цо.ук/Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар