Bračni par već 18 godina živi s gorilom

Većina ljudi bi izabrala psa ili mačku za kućnog ljubimca, ali Pjer i Elian Tivijon su se odlučili za nešto sasvim drugo.

Svijet 23.08.2016 | 08:31
Bračni par već 18 godina živi s gorilom
Oni već 18 godina žive sa ženkom gorile po imenu Didžit, koja nije imala ni dva kilograma kada su je uzeli kao bebu. U međuvremenu je prilično porasla, ali i dalje traži pomoć od para koji ju je usvojio - bilo da joj je hrana zapala između zuba, ili da joj se parče drveta zabolo u ruku.

Pjer i Elijan, koji stanuju u okolini Liona, imaju privatan zoološki vrt i znali su da na sebe preuzimaju veliku odgovornost i obavezu. Dok je Didžit odrastala nisu smeli da je ostave samu, što znači da 13 godina nisu nigde izašli."Ne možemo da je ostavimo preko noći s nekim drugim, što znači da nismo izašli 13 godina" izjavio je Pjer pre nekoliko godina.

Za to vreme nisu išli na godišnji odmor i nijednu noć nisu bili van kuće.

"Nismo izašli u bioskop, u pozorište ili na večere. Didžit bi se rastužila kada bi videla da nas nema, a kada je ona tužna, tužni smo i mi", kaže Pjer.Sada je malo starija, pa su joj napravili ograđeni prostor pored kuće da bi joj pomogli da se osamostali. Iako je sada već prevelika da bi spavala zajedno s njima, s vremena na vreme ipak pokušava da im se uvuče u krevet.Foto: Animal Planet / youtube
Izvor: Metro.co.uk/Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar