Тражили живот достојан човјека у 21. вијеку

У предизборним кампањама грађанима се "шаком и капом" нуде разна обећања и рјешења горућих проблема, међутим, било да су та обећања реална или не, већина онога што им је прије четири године обећано није ни урађено.

Република Српска 23.08.2016 | 07:24
Тражили живот достојан човјека у 21. вијеку
И сами свјесни да градска каса није довољна за све проблеме, већина их је за своју мјесну заједницу тражила само оно основно, прикладно, како и сами представници кажу, животу у 21. вијеку. Тако су рјешење водоснабдијевања, канализације, асфалта, изградње школе, амбуланте или игралишта у појединим дијеловима града и пред ове локалне изборе остали само пука жеља мјештана.

Богдан Марјановић, предсједник Савјета бањалучке МЗ Врбања, истиче да је све што је обећано у прошлој кампањи остало само мртво слово на папиру, а њихов највећи проблем је изградња канализационе мреже, која никако да се заврши.

"С почетком јесени крећу и проблеми мјештана Врбање с канализацијом, јер при мало јачим падавинама у многима дијеловима насеља фекалије и отпадне воде једноставно доспијевају на улице. Фекалије пливају по путу, шире несносан смрад и пријете заразом. Иако годинама апелујемо на надлежне и даље остају неријешена основна инфраструктурна питања", каже Марјановић.

Из мјесне заједнице Мотике истичу да ни у њиховој мјесној заједници није урађено пуно од прошлих локалних избора. "Велики проблем је пут на којем скоро па ништа није рађено у овом мандату, а од 20 улица које Мотике имају само четири су асфалтиране", каже Драко Тодић, предсједник Савјета ове МЗ.

Из Доњих Кола кажу да су сви пројекти који се радили у овој мјесној заједници остали недовршени - пут, вода, канализација. "Добра ствар која се десила у нашој мјесној заједници је што ће ове године изградити амбулате породичне медицине, што је свакако велико, залогај, али надамо се да ће бити завшена у што краћем року", каже Милан Ђукић, предсједник Савјета МЗ Доња Кола.

Из МЗ Пријаковци кажу да је, између осталог, неријешен проблем остао недостатак школе и амбуланте, пет километара некатегорисаних путева те нумерисање кућа. Бојан Ковачевић, предсједник Савјета МЗ Куљани, каже да су се пред прошле изборе, поучени ранијим искуствима, фокусирали на то да не траже много већ да се оно што је раније започето доведе до краја.

"Наш горући проблем је Прва куљанска улица, која се заправо сваке године провлачи, у најави је опет њена реконструкција. Нама је заиста битно да се то одради што квалитетније па макар неколико десетина метара, али да то буде како треба. Такође немамо вртић нити школско игралиште, а обоје нам је неопходно", казао је Ковачевић.

У МЗ Шарговац кажу да су ријешили проблем водоснабдијевања, али да велика насељеност овог дијела града посљедњих година захтијева и већа улагања у комуналну инфраструктуру, за шта није било довољно новца из градске касе.

Вито Пејаковић, предсједник Савјета МЗ Ада, истакао је да је канализација, којом није поркивена чак половина насеља, горући проблем ове МЗ. Поред тога, велики проблем је и клизиште које се често покрене, а стављено је на статус qуо, те тротоар који иде дуж насља, који је усљед слијегања тла утонуо.

Извор: Независне новине

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Сирогојно

23.08.2016 06:01

Па 16год.они обецавају у бања луци и увјек слазу(снсд),ал је цињеница да ти исти градјани становници бања луке њима на њихове лази дадну глас на локалним изборима...то се казе тразили сте добили сте...зато нема кукања....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон

23.08.2016 06:55

Ужас како људи живе у 2016. години, као да је средњи вијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИГОР МАРСОВАЦ

23.08.2016 07:32

ГЛЕДАМ НАДАХНУТОГ ИГОРА РАДОЈЦИЦА ОБИЛАЗИ СЕЛА ПИЈЕ ПИВУ ПРЕД ЗАДРУГОМ И КАЗЕ УВИДЈЕТИ ПРОБЛЕМЕ ГРАДЈАНА И ТРАЗИТИ РЈЕСЕЊА МА СУНЦЕ ЛИ КАЛАИСАНО КАО ДА ЈЕ ПАО СА МАРСА А НЕ УЦЕСНИК ПЉАЦКЕ ОВОГ ЈАДНОГ НАРОДА И ОН И ЊЕГОВА СЕКТА ЗВАНА СНСД А САД БИ ОН КО БОЈАГИ РИЈЕСИО СВЕ ПРОМЛЕМЕ И ЗАТО ДРАГИ МОЈ НАРОДЕ МИЈЕЊАТИ ОВУ БАГРУ ЈЕР ГОРЕ НЕМОЗЕ БИТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пик

23.08.2016 07:43

Ха ха даће вам сад,рекли су за изборе Ал не које, јесу вас научили хе хе буши,дјецоооооооооо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

24.08.2016 03:03

Тразите од криминалаца И плацкаса да вам врате оплацкано И покрадено

ОДГОВОРИТЕ