Мекгрегор - Дијаз, 2. дио! Да ли сте гледали?!

У Лас Вегасу пре пар вечери одржана је једна од најбољих борби у историји УФЦ такмичења. И - биће трећег меча!

Остали спортови 24.08.2016 | 08:15
Мекгрегор - Дијаз, 2. дио! Да ли сте гледали?!
Многи су је прогласили најбољом борбом свих времена.

Тешко је рећи, било их је много. Али нема дилеме око тога да је други судар Ирца, Конора Мекгрегора, и Американца латино крви, Нејта Дијаза, и маркетиншки и спортски била једна од најбољих борби свих времена.

Глобална звезда УФЦ-а, Мекгрегор, доживела је можда неочекивани пораз од Дијаза 5. марта, када га је 31-годишњи џију-џица мајстор завршио у партеру, "једноставним" дављењем.

Био је то ратнику из Даблина, који је 17 од 19 победа до пре две вечери решио нокаутом, тек трећи пораз у каријери и свакако најболнији, јер је дошао у тренутку врхунца његове славе, тако да је одмах тражио реванш.

И добио га је.

У Лас Вегасу, 20. августа, двојица ривала поново су ушла у октагон и борила се пуних 25 минута, пет пута пет минута, у борби која је по жестини и суровости шокирала многе гледаоце.

На крају, одлуком судија 48:47, 47:47 и 48:47, победа је припала "Озлоглашеном" Мекгрегору, који је боље почео и завршио "фајт", али који је имао кризу у средни борбе која га је умало поново коштала пораза од борва који има знатно лошији скор од његовог – 19:11.

Једна од тактика коју је Мекгрегор примењивао, избегавајући партер (на којем је доста радио, али где је и даље слабији од Дијаза), јесте ударац у бутни мишић или колено ривала, због чега је из свлачионица после меча изашао на штакама, па су многи помислили да је поломио једну од две потколеничне кости.

"Ма не... Шутнуо сам га преко 40 пута у колено. Потколеница ме убија. Али, то је то. Само потколеница. Проћи ће, све остало је савршено", рекао је Мекгрегор, који је имао један мали подлив испод ока на крају борбе, за разлику од Дијаза којем је лице најблаже речено било – "измењено".

Упркос томе, Дијаз је сматрао да је оштећен!

"Ни на секунд нисам помишљао да сам изгубио борбу. Мислио сам да сам добио сваку од друге рунде. Много је бежао. Требало је да му одузму поене због бежања. Баш је много бежао", рекао је Дијаз, који је имао већу подршку публике у граду коцке и блуда.

Пре њега, Мекгрегор је у првом интервјуу, још у октагону, наступио театрално. Све је пуцало од самопоуздања.

"Изненађење! Изненађење, кучкини синови! Краљ све вратио", урлао је Ирац.

"Ако желите триологију, даћу вам је, али он мора да смрша испод 71 килограма. Желим своје трбушњаке. Нећу више да се борим са оваким стомаком. Ако хоће борбу, даћу му је! Али нека смрша", алудирао је Мекгрегор на то да се оба пута тукао са Дијазом у његовој категорији, до 77 килограма, што је прилично изнад масе с којом се он савршено осећа.

"Научио сам много тога из прошле борбе и сада ћемо направити триологију али под мојим условима. Ја сам се угојио до 77 килограма, да бих се борио са већим од себе. Он је паклен борац. Извукао је најбоље из мене. Хоћу поново, али нека смрша", поручио је Мекгрегор, пре него што је отишао на мега журку у част своје победе, која га је чекала у оближњем хотелу.

Коштала је много, али кога брига – његово лично богатство попело се на 22 милиона долара после ове борбе.

Он је био и остао много већа звезда од Дијаза, који има знатно дужу каријеру од Конорове, али који је зарадио свега два милиона евра.

Свега...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар