Mekgregor - Dijaz, 2. dio! Da li ste gledali?!

U Las Vegasu pre par večeri održana je jedna od najboljih borbi u istoriji UFC takmičenja. I - biće trećeg meča!

Ostali sportovi 24.08.2016 | 08:15
Mekgregor - Dijaz, 2. dio! Da li ste gledali?!
Mnogi su je proglasili najboljom borbom svih vremena.

Teško je reći, bilo ih je mnogo. Ali nema dileme oko toga da je drugi sudar Irca, Konora Mekgregora, i Amerikanca latino krvi, Nejta Dijaza, i marketinški i sportski bila jedna od najboljih borbi svih vremena.

Globalna zvezda UFC-a, Mekgregor, doživela je možda neočekivani poraz od Dijaza 5. marta, kada ga je 31-godišnji džiju-džica majstor završio u parteru, "jednostavnim" davljenjem.

Bio je to ratniku iz Dablina, koji je 17 od 19 pobeda do pre dve večeri rešio nokautom, tek treći poraz u karijeri i svakako najbolniji, jer je došao u trenutku vrhunca njegove slave, tako da je odmah tražio revanš.

I dobio ga je.

U Las Vegasu, 20. avgusta, dvojica rivala ponovo su ušla u oktagon i borila se punih 25 minuta, pet puta pet minuta, u borbi koja je po žestini i surovosti šokirala mnoge gledaoce.

Na kraju, odlukom sudija 48:47, 47:47 i 48:47, pobeda je pripala "Ozloglašenom" Mekgregoru, koji je bolje počeo i završio "fajt", ali koji je imao krizu u sredni borbe koja ga je umalo ponovo koštala poraza od borva koji ima znatno lošiji skor od njegovog – 19:11.

Jedna od taktika koju je Mekgregor primenjivao, izbegavajući parter (na kojem je dosta radio, ali gde je i dalje slabiji od Dijaza), jeste udarac u butni mišić ili koleno rivala, zbog čega je iz svlačionica posle meča izašao na štakama, pa su mnogi pomislili da je polomio jednu od dve potkolenične kosti.

"Ma ne... Šutnuo sam ga preko 40 puta u koleno. Potkolenica me ubija. Ali, to je to. Samo potkolenica. Proći će, sve ostalo je savršeno", rekao je Mekgregor, koji je imao jedan mali podliv ispod oka na kraju borbe, za razliku od Dijaza kojem je lice najblaže rečeno bilo – "izmenjeno".

Uprkos tome, Dijaz je smatrao da je oštećen!

"Ni na sekund nisam pomišljao da sam izgubio borbu. Mislio sam da sam dobio svaku od druge runde. Mnogo je bežao. Trebalo je da mu oduzmu poene zbog bežanja. Baš je mnogo bežao", rekao je Dijaz, koji je imao veću podršku publike u gradu kocke i bluda.

Pre njega, Mekgregor je u prvom intervjuu, još u oktagonu, nastupio teatralno. Sve je pucalo od samopouzdanja.

"Iznenađenje! Iznenađenje, kučkini sinovi! Kralj sve vratio", urlao je Irac.

"Ako želite triologiju, daću vam je, ali on mora da smrša ispod 71 kilograma. Želim svoje trbušnjake. Neću više da se borim sa ovakim stomakom. Ako hoće borbu, daću mu je! Ali neka smrša", aludirao je Mekgregor na to da se oba puta tukao sa Dijazom u njegovoj kategoriji, do 77 kilograma, što je prilično iznad mase s kojom se on savršeno oseća.

"Naučio sam mnogo toga iz prošle borbe i sada ćemo napraviti triologiju ali pod mojim uslovima. Ja sam se ugojio do 77 kilograma, da bih se borio sa većim od sebe. On je paklen borac. Izvukao je najbolje iz mene. Hoću ponovo, ali neka smrša", poručio je Mekgregor, pre nego što je otišao na mega žurku u čast svoje pobede, koja ga je čekala u obližnjem hotelu.

Koštala je mnogo, ali koga briga – njegovo lično bogatstvo popelo se na 22 miliona dolara posle ove borbe.

On je bio i ostao mnogo veća zvezda od Dijaza, koji ima znatno dužu karijeru od Konorove, ali koji je zaradio svega dva miliona evra.

Svega...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar