Клоп: Једва чекам крај прелазног рока!

Менаџер Ливерпула Јирген Клоп тешко се навикава на енглеске медије, фрустриран је спекулацијама о могућим трансферима.

Фудбал 23.08.2016 | 15:30
Клоп: Једва чекам крај прелазног рока!
Немац је од доласка на Енфилд крајем прошле године довео у тим седморицу играча, али се константно спекулише о новим појачањима.

"Једва чекам крај прелазног рока. Не могу да верујем колико су медији опседнути тим. Ни на тренутак не верујете у побољшање преко тренинга. Не знам шта ће бити, немам приоритетну позицију на којој тражим играча", рекао је Клоп.

Ливерпул је на старту нове сезоне у Премијер лиги одиграо фантастично и савладао Арсенал 4:3 у Лондону, а онда је потпуно подбацио и изгубио од повратника у елиту Бурнлија са 2:0, такође у гостима.

И у трећем колу у низу Ливерпул ће гостовати, опет у Лондону још једном конкуренту у борби за Лигу шампиона Тотенхему у суботу, али пре тога игра са Бартоном у Лига купу, такође у гостима у уторак.

Подвлачећи прву црту, неизбежно је приметити таленат, али и тренутне мане ове екипе Редса, које менаџер Јирген Клоп најбоље може да уочи.

Док енглески новинари из дана у питају Немца да ли ће проблеме решавати трансферима, он им одговара:

"Заиста једва чекам дан завршетка прелазног рока, јер не могу да верујем колико сте опседнути тим стварима", открио је Немац шта му смета и додао:

"Ни на секунд не верујете у напредак на тренингу".

Клоп разуме забринутост навијача и добро зна да утакмице у прва два кола нису биле идеалне. Тражи само стрпљење.

"Схватам да против Арсенала нисмо одиграли перфектан меч. Постигли смо четири гола, очигледно смо могли и више, али примили смо три, тако да је јасно да имамо проблем у одбрани. Потом смо играли против Барнлија, имали смо посед лопте 81 одсто, али нисмо постигли гол, па сада можете да кажете да нам је потребан још један нападач"

"Увек сам говорио да је до 31. августа све могуће, јер различите ствари могу да се догоде, али у овом моменту нам све то није приоритет. Професионалци смо, веома јасни и увек радимо. Немам шта да додам томе. Видећемо шта ће бити. Не знам у овом тренутку да вам дам одговор, али трансфери нам нису приоритетна опција"

Клоп је најавио да ће у предстојећој утакмици Лига купа против Бартона (уторак) направити неколико измена у тиму, што наговештава да би у стартну поставу могли наш Марко Грујић, Жоел Матип и Дивок Ориги.

На питање новинара да ли би и нападач Дани Ингс могао да заигра после две утакмице, Немац је имао спреман одговор:

"Заиста бих некад волео да радим ваш посао! Тако бих променио све... Не могу да их све уведем. Некад је играчима теже и некад им је потребно више времена. Дани је сјајан фудбалер и одличан момак, али не могу да све мењам на сва два дана. Некад је потребно мало више времена. Није у питању један играч, већ тражење формације. Не могу да пружим свим играчима шансу да играју заједно... То, наравно, не значи да Дани није у тиму или у екипи. Тако је - како је", подвукао је Клоп.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар