Klop: Jedva čekam kraj prelaznog roka!

Menadžer Liverpula Jirgen Klop teško se navikava na engleske medije, frustriran je spekulacijama o mogućim transferima.

Fudbal 23.08.2016 | 15:30
Klop: Jedva čekam kraj prelaznog roka!
Nemac je od dolaska na Enfild krajem prošle godine doveo u tim sedmoricu igrača, ali se konstantno spekuliše o novim pojačanjima.

"Jedva čekam kraj prelaznog roka. Ne mogu da verujem koliko su mediji opsednuti tim. Ni na trenutak ne verujete u poboljšanje preko treninga. Ne znam šta će biti, nemam prioritetnu poziciju na kojoj tražim igrača", rekao je Klop.

Liverpul je na startu nove sezone u Premijer ligi odigrao fantastično i savladao Arsenal 4:3 u Londonu, a onda je potpuno podbacio i izgubio od povratnika u elitu Burnlija sa 2:0, takođe u gostima.

I u trećem kolu u nizu Liverpul će gostovati, opet u Londonu još jednom konkurentu u borbi za Ligu šampiona Totenhemu u subotu, ali pre toga igra sa Bartonom u Liga kupu, takođe u gostima u utorak.

Podvlačeći prvu crtu, neizbežno je primetiti talenat, ali i trenutne mane ove ekipe Redsa, koje menadžer Jirgen Klop najbolje može da uoči.

Dok engleski novinari iz dana u pitaju Nemca da li će probleme rešavati transferima, on im odgovara:

"Zaista jedva čekam dan završetka prelaznog roka, jer ne mogu da verujem koliko ste opsednuti tim stvarima", otkrio je Nemac šta mu smeta i dodao:

"Ni na sekund ne verujete u napredak na treningu".

Klop razume zabrinutost navijača i dobro zna da utakmice u prva dva kola nisu bile idealne. Traži samo strpljenje.

"Shvatam da protiv Arsenala nismo odigrali perfektan meč. Postigli smo četiri gola, očigledno smo mogli i više, ali primili smo tri, tako da je jasno da imamo problem u odbrani. Potom smo igrali protiv Barnlija, imali smo posed lopte 81 odsto, ali nismo postigli gol, pa sada možete da kažete da nam je potreban još jedan napadač"

"Uvek sam govorio da je do 31. avgusta sve moguće, jer različite stvari mogu da se dogode, ali u ovom momentu nam sve to nije prioritet. Profesionalci smo, veoma jasni i uvek radimo. Nemam šta da dodam tome. Videćemo šta će biti. Ne znam u ovom trenutku da vam dam odgovor, ali transferi nam nisu prioritetna opcija"

Klop je najavio da će u predstojećoj utakmici Liga kupa protiv Bartona (utorak) napraviti nekoliko izmena u timu, što nagoveštava da bi u startnu postavu mogli naš Marko Grujić, Žoel Matip i Divok Origi.

Na pitanje novinara da li bi i napadač Dani Ings mogao da zaigra posle dve utakmice, Nemac je imao spreman odgovor:

"Zaista bih nekad voleo da radim vaš posao! Tako bih promenio sve... Ne mogu da ih sve uvedem. Nekad je igračima teže i nekad im je potrebno više vremena. Dani je sjajan fudbaler i odličan momak, ali ne mogu da sve menjam na sva dva dana. Nekad je potrebno malo više vremena. Nije u pitanju jedan igrač, već traženje formacije. Ne mogu da pružim svim igračima šansu da igraju zajedno... To, naravno, ne znači da Dani nije u timu ili u ekipi. Tako je - kako je", podvukao je Klop.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar