Болт и Ђоковић – Бразил их ОБОЖАВА!

"Еиро, еиро, Еиро, Дјоко é брасилеиро". У анкети спроведеној међу спортским фановима у Бразилу, издвојила су се два имена.

Остали спортови 24.08.2016 | 00:00
Болт и Ђоковић – Бразил их ОБОЖАВА!
Ако питате Бразилце, они највише воле:

Усеина Болта;
Новака Ђоковића;

Бразилски медији преносе резултате једне анкете спроведене међу Бразилцима, током синоћ завршених Олимпијских игара у Рију, у којој је питање гласило: Ко су вам омиљени страни спортисти учесници Игара?

У мушкој конкуренцији издвојила су се два имена – Болт и Ђоковић, док је код дама убедљиву победу остварила симпатична Бајлс.

Бавећи се резултатима анкете, у којој се многи нису добро провели, а највише група америчких пливача која је лажираном причом о пљачки покушала да замаскира срамно понашање на једној бензинској пумпи, лист ЕБЦ о Ђоковићу је написао следеће:

"Током првих Олимпијских игара организованих у њиховој земљи, бразилски навијачи отворено су показали наклоност према појединим олимпијцима", наводи се у уводу текста, а потом у делу посвеђеном Новаку додаје:

"Све је већ било јасно током меча против Аргентинца Дел Потра, у ком је Новак Ђоковић освојио симпатије бразилске публике. Повици 'Љеро, љеро, љеро, Ђоко је Бразилац' (у оригиналу - "Еиро, еиро, Еиро, Дјоко é брасилеиро", где је "еиро" сленг од "бразилеиро", прим. аут), као и 'Колико је то добро, Ђоковић је Бразилац' ("Олха qуе манеиро, Дјоковиц é брасилеиро", прим. аут) одјекивали су с трибина".

Даље се каже...

"И љубав је била узвраћена. Србин се појавио са жутим и зеленим торбама и рекетом на којем је писало: 'Срећно' на португалском (Боа Сорте)". Када је изгубио, Ђоковић је неколико пута изјавио да му је много значила подршка публике. На крају је и заплакао, верујемо не само због пораза, већ и због тога што је разочарао Бразилце".

Симпатије између Нолета и Бразилаца постоје још од раније, када се наш ас зближио са најбољих бразилским тенисером свих времена, Густавом Гугом Куертеном, чији су му савети помогли пред овогодишњи Ролан Гарос на којем је најбољи спортиста света коначно подигао пехар и комплетирао грен слем.

Пре финала, које је Гуга гледао с трибина, Београђанин је од старијег колеге тражио дозволу да евентуалну победу прослави цртањем срца на париској шљаци, коју је наравно и добио.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар