Bolt i Đoković – Brazil ih OBOŽAVA!

"Eiro, eiro, Eiro, Djoko é brasileiro". U anketi sprovedenoj među sportskim fanovima u Brazilu, izdvojila su se dva imena.

Ostali sportovi 24.08.2016 | 00:00
Bolt i Đoković – Brazil ih OBOŽAVA!
Ako pitate Brazilce, oni najviše vole:

Useina Bolta;
Novaka Đokovića;

Brazilski mediji prenose rezultate jedne ankete sprovedene među Brazilcima, tokom sinoć završenih Olimpijskih igara u Riju, u kojoj je pitanje glasilo: Ko su vam omiljeni strani sportisti učesnici Igara?

U muškoj konkurenciji izdvojila su se dva imena – Bolt i Đoković, dok je kod dama ubedljivu pobedu ostvarila simpatična Bajls.

Baveći se rezultatima ankete, u kojoj se mnogi nisu dobro proveli, a najviše grupa američkih plivača koja je lažiranom pričom o pljački pokušala da zamaskira sramno ponašanje na jednoj benzinskoj pumpi, list EBC o Đokoviću je napisao sledeće:

"Tokom prvih Olimpijskih igara organizovanih u njihovoj zemlji, brazilski navijači otvoreno su pokazali naklonost prema pojedinim olimpijcima", navodi se u uvodu teksta, a potom u delu posveđenom Novaku dodaje:

"Sve je već bilo jasno tokom meča protiv Argentinca Del Potra, u kom je Novak Đoković osvojio simpatije brazilske publike. Povici 'Ljero, ljero, ljero, Đoko je Brazilac' (u originalu - "Eiro, eiro, Eiro, Djoko é brasileiro", gde je "eiro" sleng od "brazileiro", prim. aut), kao i 'Koliko je to dobro, Đoković je Brazilac' ("Olha que maneiro, Djokovic é brasileiro", prim. aut) odjekivali su s tribina".

Dalje se kaže...

"I ljubav je bila uzvraćena. Srbin se pojavio sa žutim i zelenim torbama i reketom na kojem je pisalo: 'Srećno' na portugalskom (Boa Sorte)". Kada je izgubio, Đoković je nekoliko puta izjavio da mu je mnogo značila podrška publike. Na kraju je i zaplakao, verujemo ne samo zbog poraza, već i zbog toga što je razočarao Brazilce".

Simpatije između Noleta i Brazilaca postoje još od ranije, kada se naš as zbližio sa najboljih brazilskim teniserom svih vremena, Gustavom Gugom Kuertenom, čiji su mu saveti pomogli pred ovogodišnji Rolan Garos na kojem je najbolji sportista sveta konačno podigao pehar i kompletirao gren slem.

Pre finala, koje je Guga gledao s tribina, Beograđanin je od starijeg kolege tražio dozvolu da eventualnu pobedu proslavi crtanjem srca na pariskoj šljaci, koju je naravno i dobio.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar