Урош Ђурђевић - "лијек за Партизанову неефикасност"?!

Млади нападач, 22-годишњи Урош Ђурђевић нови је играч Партизана. Илиев за њега каже: "Он би требало да буде лек за неефикасност". Разлог због којег је изабрао Партизан? Марко Николић.

Фудбал 23.08.2016 | 13:00
Урош Ђурђевић - "лијек за Партизанову неефикасност"?!
Хтела га је Црвена звезда, а на крају је дошао у Партизан.

Млади, 22-годишњи нападач Урош Ђурђевић нови је играч Партизана (носиће дрес са бројем 32, потписао је трогодишњи уговор) и требало би да помогне да се превазиђе један од главних проблема екипе - слаба реализација или неефикасност.

Иако Партизан у нападу има искусне фудбалере попут Валерија Божинова и Николе Ђурђића, а ту је и млади Душан Влаховић, у шест првенствених мечева дао је само шест голова (Божинов три - један из пенала Радовић, Немања Михајловић из пенала и Леонардо да Силва Соуза)!

Зато је за Ђурђевића, спортски директор Партизана Ивица Илиев, рекао и да би могао да буде "лек за неефикасност".

"После турбулентног и шокантног почетка сезоне, имам задовољство да представим новог члана наше фамилије Уроша Ђурђевића, капитена младе репрезентације, човека који је освојио европску титулу. Очекујемо да поправи нашу ефикасност, да буде оно што јесте и дочекали смо га раширених руку. Исто тако је и он дошао. Надам се да ћемо имати предиван период сарадње", рекао је Илиев.

"Дошао сам у један од најјвећих клубова на Балкану и знам шта ме чека. Спреман сам", рекао је кратко Ђурђевић на конференцији за новинаре у Партизану.

Упитан шта је разлог или шта су разлози због којих је изабрао Партизан, а не Црвену звезду, одговорио је:

"Марко Николић! Са њим са већ сарађивао и знам како ради и верујем да ћу са њим напредовати. То је довољан разлог".

Новинари су питали и зашто је овај трансфер реализован тек сада, а не раније, Ђурђевић је одговорио да је имао и понуде из иностранства, али да се сада определио за долазак због тренера Николића, као због тога што није имао континуитет утакмица ни у Витесеу, ни у Палерму.

Надовезао се Илиев:

"Код претходног тренера (Ивана Томића, прим. аут.) смо играли са једним нападачем и имали смо их већ тројицу. И тада смо рекли да ћемо само ако неко оде довести новог нападача. У новом систему где играмо са два нападача, појавила се могућност за довођење још једног, довели смо најбољег могућем и верујем да смо погодили".

Ђурђевић каже да је конкуренција међу нападачима у Партизану јака, а није желео да прогнозира колико ће голова дати.

Носиће дрес са бројем 32, јер су, каже, његови омиљени - 9 и 99 - били заузети (мада, број 99 нико, тренутно не носи на дресу).

Ђурђевић је рођен у Београду 1994. године, а током сениорске каријере играо је за Рад (2011-2013), Витесе (2014/15) и Палермо (2015/16).  Прошле сезоне, Ђурђевић је одиграо 14 утакмица за Палермо и постигао два гола. Његову адаптацију на Серију А у септембру је прекинула повреда лигамената скочног зглоба, због које морао на вишемесечну паузу.

Занимљиво је да би за Партизан могао да дебитује у суботу, у 7. колу Суперлиге против свог бившег клуба - Рада.

10 НОВИХ ИГРАЧА ОВОГ ЛЕТА

У Партизан је овог лета дошло чак 10 нових играча: везисте Петра Ђуричковића, Сашу Марјановића, Милана Радина, Леонарда, штопера Бојана Остојића, левог бека Немању Милетића, офанзивне крилне играче Марка Јанковића и Мирослава Радовића, нападача Николу Ђурђића, голмана Немању Стевановића и сада још једног нападача Уроша Ђурђевића.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар