Uroš Đurđević - "lijek za Partizanovu neefikasnost"?!

Mladi napadač, 22-godišnji Uroš Đurđević novi je igrač Partizana. Iliev za njega kaže: "On bi trebalo da bude lek za neefikasnost". Razlog zbog kojeg je izabrao Partizan? Marko Nikolić.

Fudbal 23.08.2016 | 13:00
Uroš Đurđević - "lijek za Partizanovu neefikasnost"?!
Htela ga je Crvena zvezda, a na kraju je došao u Partizan.

Mladi, 22-godišnji napadač Uroš Đurđević novi je igrač Partizana (nosiće dres sa brojem 32, potpisao je trogodišnji ugovor) i trebalo bi da pomogne da se prevaziđe jedan od glavnih problema ekipe - slaba realizacija ili neefikasnost.

Iako Partizan u napadu ima iskusne fudbalere poput Valerija Božinova i Nikole Đurđića, a tu je i mladi Dušan Vlahović, u šest prvenstvenih mečeva dao je samo šest golova (Božinov tri - jedan iz penala Radović, Nemanja Mihajlović iz penala i Leonardo da Silva Souza)!

Zato je za Đurđevića, sportski direktor Partizana Ivica Iliev, rekao i da bi mogao da bude "lek za neefikasnost".

"Posle turbulentnog i šokantnog početka sezone, imam zadovoljstvo da predstavim novog člana naše familije Uroša Đurđevića, kapitena mlade reprezentacije, čoveka koji je osvojio evropsku titulu. Očekujemo da popravi našu efikasnost, da bude ono što jeste i dočekali smo ga raširenih ruku. Isto tako je i on došao. Nadam se da ćemo imati predivan period saradnje", rekao je Iliev.

"Došao sam u jedan od najjvećih klubova na Balkanu i znam šta me čeka. Spreman sam", rekao je kratko Đurđević na konferenciji za novinare u Partizanu.

Upitan šta je razlog ili šta su razlozi zbog kojih je izabrao Partizan, a ne Crvenu zvezdu, odgovorio je:

"Marko Nikolić! Sa njim sa već sarađivao i znam kako radi i verujem da ću sa njim napredovati. To je dovoljan razlog".

Novinari su pitali i zašto je ovaj transfer realizovan tek sada, a ne ranije, Đurđević je odgovorio da je imao i ponude iz inostranstva, ali da se sada opredelio za dolazak zbog trenera Nikolića, kao zbog toga što nije imao kontinuitet utakmica ni u Viteseu, ni u Palermu.

Nadovezao se Iliev:

"Kod prethodnog trenera (Ivana Tomića, prim. aut.) smo igrali sa jednim napadačem i imali smo ih već trojicu. I tada smo rekli da ćemo samo ako neko ode dovesti novog napadača. U novom sistemu gde igramo sa dva napadača, pojavila se mogućnost za dovođenje još jednog, doveli smo najboljeg mogućem i verujem da smo pogodili".

Đurđević kaže da je konkurencija među napadačima u Partizanu jaka, a nije želeo da prognozira koliko će golova dati.

Nosiće dres sa brojem 32, jer su, kaže, njegovi omiljeni - 9 i 99 - bili zauzeti (mada, broj 99 niko, trenutno ne nosi na dresu).

Đurđević je rođen u Beogradu 1994. godine, a tokom seniorske karijere igrao je za Rad (2011-2013), Vitese (2014/15) i Palermo (2015/16).  Prošle sezone, Đurđević je odigrao 14 utakmica za Palermo i postigao dva gola. Njegovu adaptaciju na Seriju A u septembru je prekinula povreda ligamenata skočnog zgloba, zbog koje morao na višemesečnu pauzu.

Zanimljivo je da bi za Partizan mogao da debituje u subotu, u 7. kolu Superlige protiv svog bivšeg kluba - Rada.

10 NOVIH IGRAČA OVOG LETA

U Partizan je ovog leta došlo čak 10 novih igrača: veziste Petra Đuričkovića, Sašu Marjanovića, Milana Radina, Leonarda, štopera Bojana Ostojića, levog beka Nemanju Miletića, ofanzivne krilne igrače Marka Jankovića i Miroslava Radovića, napadača Nikolu Đurđića, golmana Nemanju Stevanovića i sada još jednog napadača Uroša Đurđevića.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar