Не одговарамо на коментаре Хрватске

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да политички врх Србије више неће коментарисати изјаве које о Србији буду долазиле из Републике Хрватске.

Србија 22.08.2016 | 19:28
Не одговарамо на коментаре Хрватске
Вучић је на конференцији за медије рекао да смо посљедњих дана свједоци бруталних вербалних напада на Републику Србију од стране Републике Хрватске.

"Ми смо увек говорили истину о страдању нашег народа у Градини, Јасеновцу… Говорили смо и о Олују и иза свих тих ријечи стојимо. Највећи хрватски званичник је рекао како сам говорио о вађењу српских очију, жао ми је што у Хрватској нису сагледали чињенице и што нису осудили злочин. Ми од њих нисмо тражили да признају злочин, веч само тражимо кајање. Имајући у виду да смо све о томе рекли, да смо безброј пута на најпристојнији начин одговорили Хрватској", рекао је Вучић..

"Од данас ћемо се уздржавати од сваких коментара који долазе из Републике Хрватске јер желимо да обуставимо незрелу игру пинг понга изјавама. Они нек наставе да вријеђају, а ми ћемо наставити са успјесима и растом, јер они то доживљавају као свој пораз", навео је премијер Србије.

"Не зато што смо их се уплашили, већ зато што желимо да престану са политиком у којој хоће Хрватску и Србију да представе као двије недорасле и незреле државе које играју пинг понг", рекао је Вучић.

Он је рекао да му је жао што званичници Хрватске неће да се одрекну те врсте фашистичке прошлости, која је испољена у њиховим коментарима на годишњице страдања Срба које смо ових дана обиљежили, и да кажу да нису сагласни са тим и да је најстрашније осудују те злочине.

"Не тражимо да кажу да је то био геноцид, иако јесте, већ само да изразе саучешће и кајање породицама жртава, а не да осуђују у својим изјавама унуке жртава, а величају дједове џелате", рекао је Вучић.

"Наставићемо са политиком очувања мира и стабилности на цијелој територији, наставићемо да зидамо и градимо упркос проблемима све боље односе у будућности", додао је Вучић.

(Б92)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Воденичар

22.08.2016 17:43

Напокон неко нормално одговара на провокације дај још оваквих ставова о злоцинима на било којој страни да се не понови зло никад и никоме

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајде

22.08.2016 17:46

Балканским политицарима, реп није никад довољно високо. А засто је потребно себи дизати реп. Зато сто је овај народ наопако насадјен. И гласа на основу репа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нисмо весла сисали

22.08.2016 18:30

Не одговара он али по његовом наредјењу одговарају Вулин и Стефановиц иако то нема везе са њиховим министарствима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кал

22.08.2016 18:46

Само немој ти о чувању мира

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан

23.08.2016 05:57

Вук длаку мијења али ћуд остаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

23.08.2016 07:29

У праву си,и даље си исти као и прије рата,...србомрзац

Name

Јука

23.08.2016 12:24

Плахо ти у задње вријеме само о очувању Мира, нешо ми то плахо сумљиво. Једни су као ватра а ти као вода, мада мутна брате драги.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста је "плахо"

24.08.2016 06:01

Знам ста је плахта,плата,палата,плаво...?