Ne odgovaramo na komentare Hrvatske

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da politički vrh Srbije više neće komentarisati izjave koje o Srbiji budu dolazile iz Republike Hrvatske.

Srbija 22.08.2016 | 19:28
Ne odgovaramo na komentare Hrvatske
Vučić je na konferenciji za medije rekao da smo posljednjih dana svjedoci brutalnih verbalnih napada na Republiku Srbiju od strane Republike Hrvatske.

"Mi smo uvek govorili istinu o stradanju našeg naroda u Gradini, Jasenovcu… Govorili smo i o Oluju i iza svih tih riječi stojimo. Najveći hrvatski zvaničnik je rekao kako sam govorio o vađenju srpskih očiju, žao mi je što u Hrvatskoj nisu sagledali činjenice i što nisu osudili zločin. Mi od njih nismo tražili da priznaju zločin, več samo tražimo kajanje. Imajući u vidu da smo sve o tome rekli, da smo bezbroj puta na najpristojniji način odgovorili Hrvatskoj", rekao je Vučić..

"Od danas ćemo se uzdržavati od svakih komentara koji dolaze iz Republike Hrvatske jer želimo da obustavimo nezrelu igru ping ponga izjavama. Oni nek nastave da vrijeđaju, a mi ćemo nastaviti sa uspjesima i rastom, jer oni to doživljavaju kao svoj poraz", naveo je premijer Srbije.

"Ne zato što smo ih se uplašili, već zato što želimo da prestanu sa politikom u kojoj hoće Hrvatsku i Srbiju da predstave kao dvije nedorasle i nezrele države koje igraju ping pong", rekao je Vučić.

On je rekao da mu je žao što zvaničnici Hrvatske neće da se odreknu te vrste fašističke prošlosti, koja je ispoljena u njihovim komentarima na godišnjice stradanja Srba koje smo ovih dana obilježili, i da kažu da nisu saglasni sa tim i da je najstrašnije osuduju te zločine.

"Ne tražimo da kažu da je to bio genocid, iako jeste, već samo da izraze saučešće i kajanje porodicama žrtava, a ne da osuđuju u svojim izjavama unuke žrtava, a veličaju djedove dželate", rekao je Vučić.

"Nastavićemo sa politikom očuvanja mira i stabilnosti na cijeloj teritoriji, nastavićemo da zidamo i gradimo uprkos problemima sve bolje odnose u budućnosti", dodao je Vučić.

(B92)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Vodeničar

22.08.2016 17:43

Napokon neko normalno odgovara na provokacije daj još ovakvih stavova o zlocinima na bilo kojoj strani da se ne ponovi zlo nikad i nikome

ODGOVORITE
Name

Ajde

22.08.2016 17:46

Balkanskim politicarima, rep nije nikad dovoljno visoko. A zasto je potrebno sebi dizati rep. Zato sto je ovaj narod naopako nasadjen. I glasa na osnovu repa.

ODGOVORITE
Name

nismo vesla sisali

22.08.2016 18:30

Ne odgovara on ali po njegovom naredjenju odgovaraju Vulin i Stefanovic iako to nema veze sa njihovim ministarstvima

ODGOVORITE
Name

Kal

22.08.2016 18:46

Samo nemoj ti o čuvanju mira

ODGOVORITE
Name

Alan

23.08.2016 05:57

Vuk dlaku mijenja ali ćud ostaje.

ODGOVORITE
Name

Вожд

23.08.2016 07:29

У праву си,и даље си исти као и прије рата,...србомрзац

Name

Juka

23.08.2016 12:24

Plaho ti u zadnje vrijeme samo o očuvanju Mira, nešo mi to plaho sumljivo. Jedni su kao vatra a ti kao voda, mada mutna brate dragi.

ODGOVORITE
Name

Sta je "plaho"

24.08.2016 06:01

Znam sta je plahta,plata,palata,plavo...?