Политички обрачун преко леђа радника!

Радници Шумског газдинства „Добој“ одржали су једночасовни штрајк упозорења због три неисплаћене плате. Да ствар буде гора, новац је зарађен и постоји на рачуну, али, због сукоба који у управи предузећа траје мјесецима, радници су колатерална штета.

Република Српска 22.08.2016 | 19:05
Политички обрачун преко леђа радника!
Када је ријеч о управљању у „Шумама Српске“, изгледа да ни коалиција СП-СНСД није света, јер је управо на тој релацији и настао сукоб.

Ристо Марић, генерални директор овог предузећа, кадар СП, смијенио је дугогодишњег директора газдинства у Добоју Вукашина Сувајца, кадра СНСД-а и на његово мјесто именовао Славена Гојковића из Дервенте који, према ријечима запослених, не долази на посао. Сувајац, сматрајући да је неправедно разријешен, не одступа са дужности, а Марић заузврат не исплаћује плату радницима у Добоју. Због тога су они, ни криви ни дужни, ступили у штрајк упозорења.

Поступак смјене Вукашина Сувајца, према његовом мишљењу, незаконит је, па је правду потражио на суду, а генерални директор Ристо Марић у међувремену је престао исплаћивати плате радницима у Добоју.

Зарађени новац добојских радника Шумског газдинства тренутно је на жиро-рачуну предузећа, а да ли ће га исплатити директор из СП или СНСД њих не занима, занима их само да добију зарађено.



(БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сг бирац

23.08.2016 04:24

Ста је са СГ Власеница, гдје радници немају плате 4 мјесеца.

ОДГОВОРИТЕ