Politički obračun preko leđa radnika!

Radnici Šumskog gazdinstva „Doboj“ održali su jednočasovni štrajk upozorenja zbog tri neisplaćene plate. Da stvar bude gora, novac je zarađen i postoji na računu, ali, zbog sukoba koji u upravi preduzeća traje mjesecima, radnici su kolateralna šteta.

Republika Srpska 22.08.2016 | 19:05
Politički obračun preko leđa radnika!
Kada je riječ o upravljanju u „Šumama Srpske“, izgleda da ni koalicija SP-SNSD nije sveta, jer je upravo na toj relaciji i nastao sukob.

Risto Marić, generalni direktor ovog preduzeća, kadar SP, smijenio je dugogodišnjeg direktora gazdinstva u Doboju Vukašina Suvajca, kadra SNSD-a i na njegovo mjesto imenovao Slavena Gojkovića iz Dervente koji, prema riječima zaposlenih, ne dolazi na posao. Suvajac, smatrajući da je nepravedno razriješen, ne odstupa sa dužnosti, a Marić zauzvrat ne isplaćuje platu radnicima u Doboju. Zbog toga su oni, ni krivi ni dužni, stupili u štrajk upozorenja.

Postupak smjene Vukašina Suvajca, prema njegovom mišljenju, nezakonit je, pa je pravdu potražio na sudu, a generalni direktor Risto Marić u međuvremenu je prestao isplaćivati plate radnicima u Doboju.

Zarađeni novac dobojskih radnika Šumskog gazdinstva trenutno je na žiro-računu preduzeća, a da li će ga isplatiti direktor iz SP ili SNSD njih ne zanima, zanima ih samo da dobiju zarađeno.



(BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sg birac

23.08.2016 04:24

Sta je sa SG Vlasenica, gdje radnici nemaju plate 4 mjeseca.

ODGOVORITE