Жељо остаје без тренера!

Словеначки стручњак на клупи плавих Милош Костић највјероватније неће више водити Жељезничар, а као потенцијални насљедници спомињу се некадашњи кормилар Широког Бријега Славен Муса, те бивши играч и тренер Жеље Симо Крунић.

Фудбал 22.08.2016 | 19:00
Жељо остаје без тренера!
Жељезничар је у Премијер лиги Босне и Херцеговине везао три узастопна пораза, а ни најстарији навијачи сарајевских плавих не памте овако негативан низ.

Жељо је у Тузли доживио пораз од Слободе 0:2, затим је након идентичног резултата са "Грбавице" бодове однио Витез, да би у 6. колу и актуелни шампион БиХ Зрињски славио у "долини ћупова" минималним резултатом и врло вјероватно запечатио судбину кормилара плавих.

Стога је већ након неуспјеха у дербију против Зрињског било јасно да словеначки стручњак Милош Костић одлази с клупе. Он је то и сам непосредно најавио на прес конференцији. Упитан да ли ће понудити оставку, рекао је да треба сачекати јутро да се све слегне.

Ипак, свима у табору плавих јасно је да ће морати у потрагу за новим тренером, а званична одлука о Костићевој судбини биће позната данас.

"Одлучили смо да у понедјељак детаљно анализирамо ситуацију и онда, евентуално, повучемо неке кораке", поручио је предсједник клуба Ведран Вукотић за "Дневни аваз".

Већ су позната и два потенцијална кандидата за насљедника Костића. То су Славен Муса, некадашњи кормилар Широког Бријега, те Симо Крунић, некадашњи фудбалер Сарајева и Жељезничара, који је већ сједио на клупи екипе с "Грбавице" 2008. године.

Костић је на клупу Жељезничара сјео крајем маја, наслиједивши Хариса Алихоџића, који је био прелазно рјешење након одласка Едиса Мулалића. Словенац је у шест мечева имао само два тријумфа (Олимпик и Широки Бријег по 2:0), те реми са градским ривалом Сарајевом (1:1).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар