Željo ostaje bez trenera!

Slovenački stručnjak na klupi plavih Miloš Kostić najvjerovatnije neće više voditi Željezničar, a kao potencijalni nasljednici spominju se nekadašnji kormilar Širokog Brijega Slaven Musa, te bivši igrač i trener Želje Simo Krunić.

Fudbal 22.08.2016 | 19:00
Željo ostaje bez trenera!
Željezničar je u Premijer ligi Bosne i Hercegovine vezao tri uzastopna poraza, a ni najstariji navijači sarajevskih plavih ne pamte ovako negativan niz.

Željo je u Tuzli doživio poraz od Slobode 0:2, zatim je nakon identičnog rezultata sa "Grbavice" bodove odnio Vitez, da bi u 6. kolu i aktuelni šampion BiH Zrinjski slavio u "dolini ćupova" minimalnim rezultatom i vrlo vjerovatno zapečatio sudbinu kormilara plavih.

Stoga je već nakon neuspjeha u derbiju protiv Zrinjskog bilo jasno da slovenački stručnjak Miloš Kostić odlazi s klupe. On je to i sam neposredno najavio na pres konferenciji. Upitan da li će ponuditi ostavku, rekao je da treba sačekati jutro da se sve slegne.

Ipak, svima u taboru plavih jasno je da će morati u potragu za novim trenerom, a zvanična odluka o Kostićevoj sudbini biće poznata danas.

"Odlučili smo da u ponedjeljak detaljno analiziramo situaciju i onda, eventualno, povučemo neke korake", poručio je predsjednik kluba Vedran Vukotić za "Dnevni avaz".

Već su poznata i dva potencijalna kandidata za nasljednika Kostića. To su Slaven Musa, nekadašnji kormilar Širokog Brijega, te Simo Krunić, nekadašnji fudbaler Sarajeva i Željezničara, koji je već sjedio na klupi ekipe s "Grbavice" 2008. godine.

Kostić je na klupu Željezničara sjeo krajem maja, naslijedivši Harisa Alihodžića, koji je bio prelazno rješenje nakon odlaska Edisa Mulalića. Slovenac je u šest mečeva imao samo dva trijumfa (Olimpik i Široki Brijeg po 2:0), te remi sa gradskim rivalom Sarajevom (1:1).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar