Љубав на "четврти поглед"

Што више времена проводимо у нечијем друштву, то нам се више допада та особа.

Здравље 22.08.2016 | 16:33
Љубав на "четврти поглед"
Каже се да блискост рађа презир, али наука каже - супротно. Испоставило се да што чешће виђамо некога, то нам је привлачнији. Љубав дакле, често долази на трећи, четврти "поглед".

На Хамилтон колеџу у Њујорку спроведено је истраживање током којег су испитаници прво гледали низ фотографија различитих особа, а затим је требало да на скали од 1 до 9 оцене колико су људи са фотки атрактивни.

Затим су изабране 122 фотографије које су најбоље оцењене, а онда су поново показане испитаницима, али другачијим редоследом, при чему им је праћена моздана активност.

Током другог "гледања", атрактивност особа на фотографијама оцењена је упадљиво вишим бодовима, а и монитори за праћење можданих фумкција забележили су значајне скокове у можданим таласима који се јављају кад смо узбуђени.

"Ово је донекле изненађујуће, али испоставило се да људи појединце често почну да доживљавају као изузетно привлачне тек након више сусрета, а то се дешава чак и ако није било почетног интересовања", наводи се у закључку студије, преноси "Дејли мејл".

(Мондо.рс)
(Фото: Гуливер/Геттy/Тхинкстоцк)

Коментари / 0

Оставите коментар