Штрајк незадовољних радника у ШГ "Добој"

Радници Шумског газдинства /ШГ/ "Добој" организовали су данас једночасовни штрајк упозорења због двије неисплаћене плате и пратећих обавеза усљед неријешених односа у вези са овлашћеним лицем за заступање овим газдинством.

Република Српска 22.08.2016 | 12:10
Штрајк незадовољних радника у ШГ "Добој"
Предсједник Гранског синдиката шумарства, прераде дрвета и папира Републике Срспке Владо Павловић рекао је новинарима да је штрајк упозорења оправдан и у складу са законом.

Он је прецизирао да се раднички захтјеви односе на исплату двије заостале плате, дио регреса, као и заостала примања из прошле године, те на редовност у исплати плата и да је за испуњење дат рок управи од два дана.

"Штрајк је додатно индуциран обраћањем директора који је радницима ШГ 'Добој' рекао да има новца за плате, али да је неће исплатити док радници не ријеше кадровска питања у том газдинству", рекао је Павловић и истакао да се радници у то неће упуштати, а поготово не Синдикат.

Предсједник Синдикалне организације ШГ "Добој" Душко Ђурић рекао је да ово шумско газдинство послује позитивно, да су пребацили физички обим пословања за 120 одсто и да захтјевају исплату јунске и јулске плате с обзиром на то да на рачуну постоји довољан износ средстава.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Озренац

22.08.2016 12:29

Какав страјк покрадосе све исјекосе шуму шумари се обогатисе за Трактор дрва један мораш шумари осјец да би ти је дан добио жалостно ста раде направе пожар да би другу годину могли сјец

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаро

22.08.2016 20:46

Те плате су зарадјене радници не требају да страјкују страјкови у бих не рјесају ниста радници требајупокупити своју сву покретну имовину и у канцеларију ту имају храну воду струју а директора за врат и кроз прозор ако му је књизица овјерена

ОДГОВОРИТЕ