Štrajk nezadovoljnih radnika u ŠG "Doboj"

Radnici Šumskog gazdinstva /ŠG/ "Doboj" organizovali su danas jednočasovni štrajk upozorenja zbog dvije neisplaćene plate i pratećih obaveza usljed neriješenih odnosa u vezi sa ovlašćenim licem za zastupanje ovim gazdinstvom.

Republika Srpska 22.08.2016 | 12:10
Štrajk nezadovoljnih radnika u ŠG "Doboj"
Predsjednik Granskog sindikata šumarstva, prerade drveta i papira Republike Srspke Vlado Pavlović rekao je novinarima da je štrajk upozorenja opravdan i u skladu sa zakonom.

On je precizirao da se radnički zahtjevi odnose na isplatu dvije zaostale plate, dio regresa, kao i zaostala primanja iz prošle godine, te na redovnost u isplati plata i da je za ispunjenje dat rok upravi od dva dana.

"Štrajk je dodatno induciran obraćanjem direktora koji je radnicima ŠG 'Doboj' rekao da ima novca za plate, ali da je neće isplatiti dok radnici ne riješe kadrovska pitanja u tom gazdinstvu", rekao je Pavlović i istakao da se radnici u to neće upuštati, a pogotovo ne Sindikat.

Predsjednik Sindikalne organizacije ŠG "Doboj" Duško Đurić rekao je da ovo šumsko gazdinstvo posluje pozitivno, da su prebacili fizički obim poslovanja za 120 odsto i da zahtjevaju isplatu junske i julske plate s obzirom na to da na računu postoji dovoljan iznos sredstava.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ozrenac

22.08.2016 12:29

Kakav strajk pokradose sve isjekose šumu šumari se obogatise za Traktor drva jedan moraš šumari osjec da bi ti je dan dobio žalostno sta rade naprave požar da bi drugu godinu mogli sjec

ODGOVORITE
Name

Jaro

22.08.2016 20:46

Te plate su zaradjene radnici ne trebaju da strajkuju strajkovi u bih ne rjesaju nista radnici trebajupokupiti svoju svu pokretnu imovinu i u kancelariju tu imaju hranu vodu struju a direktora za vrat i kroz prozor ako mu je knjizica ovjerena

ODGOVORITE