Србачка "Бициклијада" окупила 150 учесника

Србац је данас био у знаку најздравијег превозног средства – бицикла. Око 150 љубитеља „двоточкаша“ различитог узраста из ове општине окупило се на традиционалној спортско-рекреативној и еколошкој манифестацији – популарној „Бициклијади“, коју је по четврти пут успјешно организовао овдашњи Бициклистички клуб под покровитељством општинске управе Србац.

Република Српска 21.08.2016 | 20:30
Србачка "Бициклијада" окупила 150 учесника
Након што је организован дефиле улицама града за младе до 10 година старости, уз полицијску пратњу и пратњу медицинске екипе Дома здравља Србац, учесници ове манифестације својим бициклима запутили су се према популарном излетишту „Сувајац“ у Горњој Лепеници, које је од Српца удаљено 22 километра. Њима се прикључило и неколико чланова Бициклистичког клуба из Лакташа са којима Српчани имају веома добру сарадњу.



Након краћих успутних пауза, планирану дионицу пута бициклисти су без икаквих проблема савладали за три часа. У излетишту „Сувајац“ у коме власник Винко Сувајац има атрактивне објекте за одмор и рекреацију, за све учеснике обезбјеђен је ручак и освјежавајући напици.

У овом прелијепом природном амбијенту, смјештеном у срцу планине Мотајице, прије повратка у Србац учесници бициклијаде ће провести неколико часова уживајући у нетакнутој природи.



Бициклијада није била такмичарског карактера већ је, по ријечима предсједника Бициклистичког клуба Остоје Пејаковића, имала за циљ афирмацију, прије свега здравог живота, а потом и подизање вече свијести о нераскидивој вези човјека и природе, при чему употреба бицикла као превозног средства има велики значај.



Управо повећано учешће бициклиста на овој манифестацији у односу на претходне године потврђује оправданост организовања Бициклијаде.

Посебно охрабрује податак да су за ову манифестацију заинтересоване све старосне категорије, од најмладјих до најстаријих грађана.

БН телевизија (С.К.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО Микиц

21.08.2016 21:50

Цестурамо! Требамо се тјести у овом времену великих обецања да неби тако нестали са земље своје!

ОДГОВОРИТЕ