Srbačka "Biciklijada" okupila 150 učesnika

Srbac je danas bio u znaku najzdravijeg prevoznog sredstva – bicikla. Oko 150 ljubitelja „dvotočkaša“ različitog uzrasta iz ove opštine okupilo se na tradicionalnoj sportsko-rekreativnoj i ekološkoj manifestaciji – popularnoj „Biciklijadi“, koju je po četvrti put uspješno organizovao ovdašnji Biciklistički klub pod pokroviteljstvom opštinske uprave Srbac.

Republika Srpska 21.08.2016 | 20:30
Srbačka "Biciklijada" okupila 150 učesnika
Nakon što je organizovan defile ulicama grada za mlade do 10 godina starosti, uz policijsku pratnju i pratnju medicinske ekipe Doma zdravlja Srbac, učesnici ove manifestacije svojim biciklima zaputili su se prema popularnom izletištu „Suvajac“ u Gornjoj Lepenici, koje je od Srpca udaljeno 22 kilometra. Njima se priključilo i nekoliko članova Biciklističkog kluba iz Laktaša sa kojima Srpčani imaju veoma dobru saradnju.



Nakon kraćih usputnih pauza, planiranu dionicu puta biciklisti su bez ikakvih problema savladali za tri časa. U izletištu „Suvajac“ u kome vlasnik Vinko Suvajac ima atraktivne objekte za odmor i rekreaciju, za sve učesnike obezbjeđen je ručak i osvježavajući napici.

U ovom prelijepom prirodnom ambijentu, smještenom u srcu planine Motajice, prije povratka u Srbac učesnici biciklijade će provesti nekoliko časova uživajući u netaknutoj prirodi.



Biciklijada nije bila takmičarskog karaktera već je, po riječima predsjednika Biciklističkog kluba Ostoje Pejakovića, imala za cilj afirmaciju, prije svega zdravog života, a potom i podizanje veče svijesti o neraskidivoj vezi čovjeka i prirode, pri čemu upotreba bicikla kao prevoznog sredstva ima veliki značaj.



Upravo povećano učešće biciklista na ovoj manifestaciji u odnosu na prethodne godine potvrđuje opravdanost organizovanja Biciklijade.

Posebno ohrabruje podatak da su za ovu manifestaciju zainteresovane sve starosne kategorije, od najmladjih do najstarijih građana.

BN televizija (S.K.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

MIHAILO Mikic

21.08.2016 21:50

Cesturamo! Trebamo se tjesti u ovom vremenu velikih obecanja da nebi tako nestali sa zemlje svoje!

ODGOVORITE