Још чекамо поруке мира из Хрватске

Предсједник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је данас да још чекамо да неко у Хрватској каже да хоће мир и да се Јасеновац, Јадовно, Јастребарско и Олуја никада неће поновити.

Србија 21.08.2016 | 14:27
Још чекамо поруке мира из Хрватске
"Зашто то нико не каже?", упитао је Вулин. Вулин, који је и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питајна, је истакао да Србија жели дијалог са Хрватском о ускраћеном радном стажу Срба, неисплаћеним пензијама и одштетама, о употреби ћириличког писма, али неће да прима лекције.

"Прочитајте Вучићев говор са Бусија и прихватите позив на мир државника каквог немате, а слободно се одреците НДХ, и њених клања и покрштавања, осудите оне који руше споменике антифашизму, певају за дом спремни, полажу венце стрељаним Усташама, прете Србима...", истакао је Вулин.

Србија је, додао је, суочавање са прошлошћу доказала пресудама за ратне злочине, на првом мјесту својим држављанима, а Хрватска ослобађајућим пресудама сваком ко је дигао руку на Србе.

Закони Србије, како је рекао, не познају могућност да је неко заштићен од злочина који је починио зато што је био припадник неке војске.

"Ми не продајемо одрешнице од грехова зато што се називате бранитељем или ветераном", навео је Вуллин.

"Хрватско вођство је Србији до сада затварало границе, спречавало отварање поглавља, претило блокадом европских интеграција и сваки пут без успеха. Још једино им преостаје да српским спортистима забране да играју кошарку и ватерполо и да се бар тако осећају надмоћнијим и већим", закључио је Вулин.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мишо

23.08.2016 10:49

Вулин, који је и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питајна је дежурни галамџија за лоше ,односе са сусједима.

ОДГОВОРИТЕ