Još čekamo poruke mira iz Hrvatske

Predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da još čekamo da neko u Hrvatskoj kaže da hoće mir i da se Jasenovac, Jadovno, Jastrebarsko i Oluja nikada neće ponoviti.

Srbija 21.08.2016 | 14:27
Još čekamo poruke mira iz Hrvatske
"Zašto to niko ne kaže?", upitao je Vulin. Vulin, koji je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitajna, je istakao da Srbija želi dijalog sa Hrvatskom o uskraćenom radnom stažu Srba, neisplaćenim penzijama i odštetama, o upotrebi ćiriličkog pisma, ali neće da prima lekcije.

"Pročitajte Vučićev govor sa Busija i prihvatite poziv na mir državnika kakvog nemate, a slobodno se odrecite NDH, i njenih klanja i pokrštavanja, osudite one koji ruše spomenike antifašizmu, pevaju za dom spremni, polažu vence streljanim Ustašama, prete Srbima...", istakao je Vulin.

Srbija je, dodao je, suočavanje sa prošlošću dokazala presudama za ratne zločine, na prvom mjestu svojim državljanima, a Hrvatska oslobađajućim presudama svakom ko je digao ruku na Srbe.

Zakoni Srbije, kako je rekao, ne poznaju mogućnost da je neko zaštićen od zločina koji je počinio zato što je bio pripadnik neke vojske.

"Mi ne prodajemo odrešnice od grehova zato što se nazivate braniteljem ili veteranom", naveo je Vullin.

"Hrvatsko vođstvo je Srbiji do sada zatvaralo granice, sprečavalo otvaranje poglavlja, pretilo blokadom evropskih integracija i svaki put bez uspeha. Još jedino im preostaje da srpskim sportistima zabrane da igraju košarku i vaterpolo i da se bar tako osećaju nadmoćnijim i većim", zaključio je Vulin.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mišo

23.08.2016 10:49

Vulin, koji je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitajna je dežurni galamdžija za loše ,odnose sa susjedima.

ODGOVORITE