Је л' промијењена пелена стварно за орден?

Кад мама и тата мијењају беби пелену у паркићу, погодите ко добије грдњу, а ко покупи похвале.

Здравље 21.08.2016 | 13:03
Је л' промијењена пелена стварно за орден?
Зашто се од мама очекује да буду савршене, а од тата још мало па ништа? Мама четворо дјеце, блогерка из Аустралије Констанс Хол ове недјеље доживјела је непријатност у парку ни крива ни дужна.

"Ишла сам у кафић на доручак са другарицом и клинцима, кад се моје најмлађе дијете укакило. Отишла сам до тоалета, али пошто тамо није било ничега ни налик мјесту за пресвлачење беба, морала сам да смислим нешто друго. Кафић у којем смо били је усред парка, тако да сам бебу одвела на траву, довољно далеко од ресторана, људи, и друге дјеце која се играју, промијенила јој пелене за 30 секунди и вратила се да завршимо доручак", пише она.

Већ виђено? Али... пола сата касније Констанси је пришла жена и полустрогим, полузгађеним тоном јој рекла да ју је видела како беби мијења пелену у парку и одржала читаву тираду под паролом "нисте никад чули за просторију за пресвлачење беба". Кад јој је мама објаснила да у овом кафићу таква просторија не постоји, жена се није зауставила, већ јој је рекла да "ту иза чошка постоји мјесто са тоалетом који има и дио за пресвлачење беба".

"Супер, знаћу за други пут", пише Констанс, али признаје да је била постиђена. И, то би била само мала непријатност да се сутрадан није десило ово...

"Дан касније, сви смо отишли у парк, мој муж, ја и наше четворо дјеце. Беба се, наравно, опет укакила. Увалила сам је мужу и обавијестила га да је његов ред. Он је, исто као и ја претходног дана, узео, заменио јој на трави пелену за 30 секунди, и шта мислите да се десило? ЊЕМУ је пришла ГРУПА озарених жена и цвркутала 'оооооо, какав диван, добар тата, баш је лијепо видјети вас'!!!"

Ова мама пише да је навикла на лицемерје, да је гајећи четворо дјеце научила да се подразумијева да ће мама увек и све, а да тата заслужи златну значку самом чињеницом да је ту али...

"Навикла сам да се од жена очекује да буду савршене у сваком тренутку, а од мужева тако мало, а онда и кад ураде то мало, као што је, рецимо, мијењање пелене, славе их као хероје, као да је то легендаран чин. И, да се разумијемо, немам ништа против тога да неко мог мужа сматра легендом. Али, где су жене у тој причи? Обичне жене и маме?"

Извор: Мондо

Коментари / 0

Оставите коментар