Ово боље немојте да му кажете

Ако знате да има реченица које су пречица до свађе, зар није паметније просто их не изговорити?

Здравље 21.08.2016 | 12:56
Ово боље немојте да му кажете
Комуникација је најважнија ствар у вези, ако се волите ваљда можете о свему да разговарате, разумевање бла-бла... Све је то ок, али неке ствари је паметније да не изговарате. Већина су баналности, али зашто себи непотребно компликовати живот? Ако знате да има реченица које су пречица до свађе, зар није паметније мало о'ладити с тим "комуникација је најважнија" приступом и просто их не изговорити?

"Прави си мамин синчић".

(Скоро) сваки мушкарац има те моменте, кад је баш то - мамин синчић, али морате признати да се то у највећем броју случајева дешава релативно ретко и да се већина мушкараца са тим носи прилично добро. Управо је то разлог да никад не изговорите ту реченицу (нити било коју другу која би укључивала његову маму у негативном контексту), ни у шали ни у бесу. Ружно је, глупо и нећете постићи ништа. Осим експресне свађе, за коју ћете бити саме криве.

"Твоји пријатељи..."

Шта год ви мислили о томе, његови пријатељи су у његовом животу били пре вас. И врло је вероватно да ће ту и остати чак и ако се вас двоје неким несрећним стицајем околности разиђете. Дакле, ако имате неку замерку, држите се конкретних ситуација у којима вас је нешто повредило и не покушавајте да проширите причу на "његове пријатеље" у начелу. Нити да се мешате у њихов однос, покушавајући да му објасните да не мора баш "сваке суботе на баскет" или шта год већ да ради. Мора. Све док сам не пожели да уместо тога ради нешто друго. А колико год ви желели да тај тренутак кад ће уместо кошарке у школском отићи са вама на ручак дође што пре, нећете убрзати ствари звоцањем.

"Ти увек..." или "ти никад..."

...допишите сами. Немојте губити из вида да волите особу, а не идеализовану верзију особе. Дакле, ако он "увек" нешто, или "никад" нешто друго, помирите се са тим. Ионако најчешће није у питању нешто од суштинске важности за ваш однос. А ако јесте у питању нешто што је од суштинске важности за ваш однос, а он то заиста "увек" или "никад" ради или не ради, опет није проблем у њему него у вама - шта радите у таквој вези?

"Треба да разговарамо".

Ово нас експресно враћа у време кад смо имали пет година, па нам мама каже "разговараћемо код куће", а управо смо направили невиђено с. у гостима. Сећате се тог осећаја? Бљак. Дакле, ако сматрате да вас двоје "треба да разговарате", разговарајте без тог идиотског увода од којег се сваком нормалном човеку диже коса на глави.

"Мој бивши дечко је увек..." или "... никад..."


Било какво поређење са бившим партнером, на штету особе са којом сте тренутно у вези, је неприхватљиво. Осим ако не желите да чујете "па што се онда не помирите".

Извор: мондо

Коментари / 0

Оставите коментар