ОИ - Лохти: Жао ми је! Бразил није заслужио да тако лажем, претјерао сам!

"Нисам лагао до одређене мере. Мало више сам претерао када сам причао шта се мени десило. Жао ми је, Бразил то не заслужује", рекао је Лохти, а пренели амерички електронски медији.

Остали спортови 21.08.2016 | 16:15
ОИ - Лохти: Жао ми је! Бразил није заслужио да тако лажем, претјерао сам!
Амерички пливач Рајан Лохти извинио се народу Бразила пошто је "мало више претерао" када је причао да је био жртва оружане пљачке током Олимпијских игара у Рио де Жанеиру.

Лохти је тврдио да су он и још тројица пливача били опљачкани на бензиској пумпи, али су сигурносне камере демантовале ту причу, јер се на њима види како су амерички репрезентативци демолирали пумпу.

Пливач је рекао највећем бразилском емитеру Глобоу да није лагао кад је причао шта се десило.

"Нисам лагао до одређене мере. Мало више сам претерао када сам причао шта се мени десило. Жао ми је, Бразил то не заслужује", рекао је Лохти, а пренели амерички електронски медији.

Међународни олимпијски комитет (МОК) формирао је дисциплинску комисију да истражи инцидент и понашање четворице ватерполиста.

Вест о пљачки пренела је медијима Локтијева мајка. Пливач је казао да су се он и тројица тимских колега враћала из ноћног провода у таксију, и да су онда возило зауставили људи у полицијским униформама и под претњом пиштољем их опљачкали.

Полиција је, међутим, утврдила бројне нелогичности у причи, као што су те да су сви сачували своје новчанике и драгоцености и да нико није могао да пронађе такси којим су се возили. У среду су двојица од њих, Гунар Бенц и Џек Конгер, извучени из авиона са аеродрома у Рију и приведени у полицију.

Обојици је касније дозвољено да напусте земљу, а трећи, Џими Фајген, је пристао да плати 11.000 долара добротворној организацији после инцидента.

Конгер је у петак рекао да је Локти смислио целу причу, али да није сигуран зашто је то урадио.

Он је казао и да је Лохти без разлога почео да виче на чуваре који су се појавили након вандализовања станице, као и да су се сва четворица сложила да плате штету.

Градоначелник Рија Едуардо Паес рекао је медијима да не осећа ништа осим "срамоте и презира" према америчким пливачима који су измислили пљачку.

Лохти је, међутим, у посебном интервјуу рекао да је био повређен када је гледао како му приводе тимске другове, али је инсистирао да су чувари извадили пиштољ када су тражили да им се плати штета, иако се то на снимку не види.

"Изневерио сам свој тим и не желим да мисле да сам их оставио саме. Не знам да ли ће то неко назвати пљачком или изнудом или само плаћањем штете, али све што знамо је да је пиштољ био уперен у нас и да је захтевано да дамо новац", рекао је Лохти.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар