OI - Lohti: Žao mi je! Brazil nije zaslužio da tako lažem, pretjerao sam!

"Nisam lagao do određene mere. Malo više sam preterao kada sam pričao šta se meni desilo. Žao mi je, Brazil to ne zaslužuje", rekao je Lohti, a preneli američki elektronski mediji.

Ostali sportovi 21.08.2016 | 16:15
OI - Lohti: Žao mi je! Brazil nije zaslužio da tako lažem, pretjerao sam!
Američki plivač Rajan Lohti izvinio se narodu Brazila pošto je "malo više preterao" kada je pričao da je bio žrtva oružane pljačke tokom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Lohti je tvrdio da su on i još trojica plivača bili opljačkani na benziskoj pumpi, ali su sigurnosne kamere demantovale tu priču, jer se na njima vidi kako su američki reprezentativci demolirali pumpu.

Plivač je rekao najvećem brazilskom emiteru Globou da nije lagao kad je pričao šta se desilo.

"Nisam lagao do određene mere. Malo više sam preterao kada sam pričao šta se meni desilo. Žao mi je, Brazil to ne zaslužuje", rekao je Lohti, a preneli američki elektronski mediji.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) formirao je disciplinsku komisiju da istraži incident i ponašanje četvorice vaterpolista.

Vest o pljački prenela je medijima Loktijeva majka. Plivač je kazao da su se on i trojica timskih kolega vraćala iz noćnog provoda u taksiju, i da su onda vozilo zaustavili ljudi u policijskim uniformama i pod pretnjom pištoljem ih opljačkali.

Policija je, međutim, utvrdila brojne nelogičnosti u priči, kao što su te da su svi sačuvali svoje novčanike i dragocenosti i da niko nije mogao da pronađe taksi kojim su se vozili. U sredu su dvojica od njih, Gunar Benc i Džek Konger, izvučeni iz aviona sa aerodroma u Riju i privedeni u policiju.

Obojici je kasnije dozvoljeno da napuste zemlju, a treći, Džimi Fajgen, je pristao da plati 11.000 dolara dobrotvornoj organizaciji posle incidenta.

Konger je u petak rekao da je Lokti smislio celu priču, ali da nije siguran zašto je to uradio.

On je kazao i da je Lohti bez razloga počeo da viče na čuvare koji su se pojavili nakon vandalizovanja stanice, kao i da su se sva četvorica složila da plate štetu.

Gradonačelnik Rija Eduardo Paes rekao je medijima da ne oseća ništa osim "sramote i prezira" prema američkim plivačima koji su izmislili pljačku.

Lohti je, međutim, u posebnom intervjuu rekao da je bio povređen kada je gledao kako mu privode timske drugove, ali je insistirao da su čuvari izvadili pištolj kada su tražili da im se plati šteta, iako se to na snimku ne vidi.

"Izneverio sam svoj tim i ne želim da misle da sam ih ostavio same. Ne znam da li će to neko nazvati pljačkom ili iznudom ili samo plaćanjem štete, ali sve što znamo je da je pištolj bio uperen u nas i da je zahtevano da damo novac", rekao je Lohti.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar