ОИ: Куме, хајдемо ми, освојили смо све!

Живко Гоцић и Слободан Никић се злато опростили од "делфина", каже капитен сјајне генерације српских ватерполиста.

Остали спортови 21.08.2016 | 14:45
ОИ: Куме, хајдемо ми, освојили смо све!
Освојили смо све,,,

Ове речи одјекивале су Акватик центром у Рио де Жанеиру док су ватерполисти Србије прослављали победу над Хрватском и златну олимпијску медаљу.

Капитен Живко Гоцић није могао да сакрије сузе...

"Као што смо рекли док смо се радовали - освојили смо све! Успели смо да се упишемо златним словима на странице историје. Ово што смо ми урадили никоме до сада није пошло за руком, да будемо светски, европски и олимпијски шампиони. Још нисмо свесни свега, али буцко (селектор Дејан Савић) нам је рекао у свлачионици да смо дотакли вечност и ја се слажем с њим. Али, ајде да пустимо да прође мало времена, па ћемо да причамо о томе", рекао је Гоцић новинарима у Рио де Жанеиру.

Ватерполо репрезентација Србије постала је вечерас олимпијски шампион, пошто је у финалу у Рио де Жанеиру победила Хрватску са 11:7 (3:2, 3:1, 3:2, 2:2).

Репрезентација Србије је тако, после бронзаних медаља у Пекингу и Лондону, стигла до свог првог злата на Олимпијским играма и објединила титуле светског, европског и олимпијског шампиона.

"Што се тиче моје екипе, могу да кежем да сам јако срећан човек и поносан што сам имао прилику њих да предводим, ако може тако да се каже. Невиђена част. Ја и мој кум (Слободан Никић) смо успели да задњом утакмицом у репрезентацији донесемо злато, да се поклонимо свима, да се захвалимо... Прешли смо игрицу, сада неко проба неко други", рекао је Гоцић.

Ватерполисти Србије нису добро почели турнир у Рију, али су на крају ипак стигли до злата.

"Два пута смо били у шоку, пред испадањем, али смо једни друге бодрили, држали смо се, било је и суза, свега... Што би реко наш брат Манда (Душан Мандић) дигли смо се као птица Феникс из пепела", рекао је капитен Србије.

Заједно са Гоцићем од репрезентације се опрашта и Слободан Никић.

"Опроштај као из сна. Толике године смо тренирали и сањали све ово. Поготово Жиле и ја. Одрасли смо заједно и ово је врхунац. Освојили смо све... Од кад је Жиле капитен ми ниједно такмичење нисмо завршили без злата, што је невероватан податак. Ево, освојили смо и олимписко злато и скинули смо то бреме с врата, разбили смо малер и новим генерацијама ће бити лакше", рекао је Никић.

Он је навео да ред да у репрезентацију "дођу неки млађи".

"Жиле и ја смо дуго у репрезентацији, од 2002, много смо прошли... Ред је да дођу неки млађи, да дају неку нову енергију. Пресрећан сам што на овај начин завршавам репрезентативну каријеру", рекао је он.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар