OI: Kume, hajdemo mi, osvojili smo sve!

Živko Gocić i Slobodan Nikić se zlato oprostili od "delfina", kaže kapiten sjajne generacije srpskih vaterpolista.

Ostali sportovi 21.08.2016 | 14:45
OI: Kume, hajdemo mi, osvojili smo sve!
Osvojili smo sve,,,

Ove reči odjekivale su Akvatik centrom u Rio de Žaneiru dok su vaterpolisti Srbije proslavljali pobedu nad Hrvatskom i zlatnu olimpijsku medalju.

Kapiten Živko Gocić nije mogao da sakrije suze...

"Kao što smo rekli dok smo se radovali - osvojili smo sve! Uspeli smo da se upišemo zlatnim slovima na stranice istorije. Ovo što smo mi uradili nikome do sada nije pošlo za rukom, da budemo svetski, evropski i olimpijski šampioni. Još nismo svesni svega, ali bucko (selektor Dejan Savić) nam je rekao u svlačionici da smo dotakli večnost i ja se slažem s njim. Ali, ajde da pustimo da prođe malo vremena, pa ćemo da pričamo o tome", rekao je Gocić novinarima u Rio de Žaneiru.

Vaterpolo reprezentacija Srbije postala je večeras olimpijski šampion, pošto je u finalu u Rio de Žaneiru pobedila Hrvatsku sa 11:7 (3:2, 3:1, 3:2, 2:2).

Reprezentacija Srbije je tako, posle bronzanih medalja u Pekingu i Londonu, stigla do svog prvog zlata na Olimpijskim igrama i objedinila titule svetskog, evropskog i olimpijskog šampiona.

"Što se tiče moje ekipe, mogu da kežem da sam jako srećan čovek i ponosan što sam imao priliku njih da predvodim, ako može tako da se kaže. Neviđena čast. Ja i moj kum (Slobodan Nikić) smo uspeli da zadnjom utakmicom u reprezentaciji donesemo zlato, da se poklonimo svima, da se zahvalimo... Prešli smo igricu, sada neko proba neko drugi", rekao je Gocić.

Vaterpolisti Srbije nisu dobro počeli turnir u Riju, ali su na kraju ipak stigli do zlata.

"Dva puta smo bili u šoku, pred ispadanjem, ali smo jedni druge bodrili, držali smo se, bilo je i suza, svega... Što bi reko naš brat Manda (Dušan Mandić) digli smo se kao ptica Feniks iz pepela", rekao je kapiten Srbije.

Zajedno sa Gocićem od reprezentacije se oprašta i Slobodan Nikić.

"Oproštaj kao iz sna. Tolike godine smo trenirali i sanjali sve ovo. Pogotovo Žile i ja. Odrasli smo zajedno i ovo je vrhunac. Osvojili smo sve... Od kad je Žile kapiten mi nijedno takmičenje nismo završili bez zlata, što je neverovatan podatak. Evo, osvojili smo i olimpisko zlato i skinuli smo to breme s vrata, razbili smo maler i novim generacijama će biti lakše", rekao je Nikić.

On je naveo da red da u reprezentaciju "dođu neki mlađi".

"Žile i ja smo dugo u reprezentaciji, od 2002, mnogo smo prošli... Red je da dođu neki mlađi, da daju neku novu energiju. Presrećan sam što na ovaj način završavam reprezentativnu karijeru", rekao je on.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar