ОИ: Ево шта кажу одбојкашице Србије о сребру...

На лицима српских девојака се након пораза од Кине могло видети благо разочарање, што је сасвим нормално, а како време буде пролазило то ће постати један широки осмех. "Ово је за све наше људе. Надам се да нисмо разочарали", порука је селектора сребрних одбојкашица.

Остали спортови 21.08.2016 | 14:00
ОИ: Ево шта кажу одбојкашице Србије о сребру...
Прва медаља за одбојкашице Србије на Играма - и то сребрна!

Фантастичне изабранице селектора Зорана Терзића одиграле су сјајан турнир, али су у финалу "налетеле" на искуснијег противника који је успео да победу у психолошком рату, а самим тим и оном на на терену.

На лицима наших девојака се након пораза од Кине (3:1 могло видети благо разочарање, што је сасвим нормално, а како време буде пролазило то ће постати један широки осмех. Већ је то почело да се исцртава изласком на трон на коме су стајале уз сјајне Кинескиње и Американке.

Једна од оних која је често "дизала" екипу маестралним поенима на мрежи, али и сервисима, Милена Рашић на крају меча је за камере РТС-а говорила о својим утисцима из финала.

"Честитам Кини, доста боље су одиграле данашњи меч него нашу претходну утакмицу. Није се могло, ми смо можда могле у неким тренуцима да боље одиграмо... Помешана су осећања, тужна сам јер смо могли да освојимо злато, а срећна јер смо урадиле много. Освојиле смо сребро и захвалила бих им се на овом осећају", поручила је ова девојка из Приштине.

Мало је фалило да гледамо пети сет.

"Успеле смо да се вратимо, али не на време нажалост. Не треба туговати, јесте да је много боље победити у мечу за 3. место него изгубити за прво, али срећне смо што имамо медаљу Олимпијских игара", казала је наша Милена.

Српска одбојка дочекала је и прву олимпијску медаљу у женској конкуренцији - и то сребрну.

Изабранице Зорана Терзића одиграле су у Рију турнир за памћење и у борби за злато морале да пруже руку Кинескињама, новим олимпијским шампионкама.

Био је то напет меч финалисткиња, у којима је селекција из Азије направила значајно мањи број грешака и притом кажњавала практично све пропусте нашег тима. Српкиње су освојиле први сет, дошле на два сета од злата, али су нове првакиње ипак преокренуле и тријумфовале 3:1.

Након поделе медаља и прављења фотографија за дуго сећање, селектор Терзић сабрао је утиске у разговору за Радио-телевизију Србије.

"Кинескиње су биле боље и треба честитати. Заслужено су победиле. Нису нам после првог сета оставиле ни грам наде да можемо да окренемо у своју корист. Нисмо психолошки били 100 одсто спремни, поготово после првог сета, када су се појавила и размишљања да можемо да будемо олимпијски шампиони. До краја нисмо одиграли као први сет. Штета, али је све то и нормално", рекао је он, па прецизирао:

"Ово је први пут да се девојке налазе у оваквој ситуацији, за неке је било и прво велико финале и није било лако".

Пораз у последњем мечу неће задуго покварити расположење наших девојака. Дуго ће се памтити њихове игре у Рију, као и спектакуларне победе над Рускињама у четвртфиналу и Американкама у полуфиналу.

"Кад се погледа цео турнир и све што су направиле, треба им честитати. Направиле су велику ствар. Ово је историјски успех, први пут у историји да се освојила медаља и треба им честитати".

На констатацију да ће се брзо вратити и осмеси, Терзић је приметио:

"Спорт је чудна ствар. Да смо играли за треће место и победили, били бисмо мање тужни, иако би медаља била бронзана - мањег сјаја. Нико не воли да губи, посебно спортисти. Сви добро знамо зашто смо девојке и ја били овде, за кога смо играли и за кога се борили. То је важна ствар".

Без потпитања, учитељ наших сјајних девојака истакао је...

"На првом месту, борили смо се за себе, јер су ове девојке цело лето биле на припремама и радиле више година за овај успех. Даље, ово је за све људе у Србији, Републици Српској, на Косову, за наше људе свуда... Надам се да их нисмо разочарали понашањем, а ни резултатом", подвукао је Терзић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар