OI: Evo šta kažu odbojkašice Srbije o srebru...

Na licima srpskih devojaka se nakon poraza od Kine moglo videti blago razočaranje, što je sasvim normalno, a kako vreme bude prolazilo to će postati jedan široki osmeh. "Ovo je za sve naše ljude. Nadam se da nismo razočarali", poruka je selektora srebrnih odbojkašica.

Ostali sportovi 21.08.2016 | 14:00
OI: Evo šta kažu odbojkašice Srbije o srebru...
Prva medalja za odbojkašice Srbije na Igrama - i to srebrna!

Fantastične izabranice selektora Zorana Terzića odigrale su sjajan turnir, ali su u finalu "naletele" na iskusnijeg protivnika koji je uspeo da pobedu u psihološkom ratu, a samim tim i onom na na terenu.

Na licima naših devojaka se nakon poraza od Kine (3:1 moglo videti blago razočaranje, što je sasvim normalno, a kako vreme bude prolazilo to će postati jedan široki osmeh. Već je to počelo da se iscrtava izlaskom na tron na kome su stajale uz sjajne Kineskinje i Amerikanke.

Jedna od onih koja je često "dizala" ekipu maestralnim poenima na mreži, ali i servisima, Milena Rašić na kraju meča je za kamere RTS-a govorila o svojim utiscima iz finala.

"Čestitam Kini, dosta bolje su odigrale današnji meč nego našu prethodnu utakmicu. Nije se moglo, mi smo možda mogle u nekim trenucima da bolje odigramo... Pomešana su osećanja, tužna sam jer smo mogli da osvojimo zlato, a srećna jer smo uradile mnogo. Osvojile smo srebro i zahvalila bih im se na ovom osećaju", poručila je ova devojka iz Prištine.

Malo je falilo da gledamo peti set.

"Uspele smo da se vratimo, ali ne na vreme nažalost. Ne treba tugovati, jeste da je mnogo bolje pobediti u meču za 3. mesto nego izgubiti za prvo, ali srećne smo što imamo medalju Olimpijskih igara", kazala je naša Milena.

Srpska odbojka dočekala je i prvu olimpijsku medalju u ženskoj konkurenciji - i to srebrnu.

Izabranice Zorana Terzića odigrale su u Riju turnir za pamćenje i u borbi za zlato morale da pruže ruku Kineskinjama, novim olimpijskim šampionkama.

Bio je to napet meč finalistkinja, u kojima je selekcija iz Azije napravila značajno manji broj grešaka i pritom kažnjavala praktično sve propuste našeg tima. Srpkinje su osvojile prvi set, došle na dva seta od zlata, ali su nove prvakinje ipak preokrenule i trijumfovale 3:1.

Nakon podele medalja i pravljenja fotografija za dugo sećanje, selektor Terzić sabrao je utiske u razgovoru za Radio-televiziju Srbije.

"Kineskinje su bile bolje i treba čestitati. Zasluženo su pobedile. Nisu nam posle prvog seta ostavile ni gram nade da možemo da okrenemo u svoju korist. Nismo psihološki bili 100 odsto spremni, pogotovo posle prvog seta, kada su se pojavila i razmišljanja da možemo da budemo olimpijski šampioni. Do kraja nismo odigrali kao prvi set. Šteta, ali je sve to i normalno", rekao je on, pa precizirao:

"Ovo je prvi put da se devojke nalaze u ovakvoj situaciji, za neke je bilo i prvo veliko finale i nije bilo lako".

Poraz u poslednjem meču neće zadugo pokvariti raspoloženje naših devojaka. Dugo će se pamtiti njihove igre u Riju, kao i spektakularne pobede nad Ruskinjama u četvrtfinalu i Amerikankama u polufinalu.

"Kad se pogleda ceo turnir i sve što su napravile, treba im čestitati. Napravile su veliku stvar. Ovo je istorijski uspeh, prvi put u istoriji da se osvojila medalja i treba im čestitati".

Na konstataciju da će se brzo vratiti i osmesi, Terzić je primetio:

"Sport je čudna stvar. Da smo igrali za treće mesto i pobedili, bili bismo manje tužni, iako bi medalja bila bronzana - manjeg sjaja. Niko ne voli da gubi, posebno sportisti. Svi dobro znamo zašto smo devojke i ja bili ovde, za koga smo igrali i za koga se borili. To je važna stvar".

Bez potpitanja, učitelj naših sjajnih devojaka istakao je...

"Na prvom mestu, borili smo se za sebe, jer su ove devojke celo leto bile na pripremama i radile više godina za ovaj uspeh. Dalje, ovo je za sve ljude u Srbiji, Republici Srpskoj, na Kosovu, za naše ljude svuda... Nadam se da ih nismo razočarali ponašanjem, a ni rezultatom", podvukao je Terzić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar