ОИ: Сребрне су, али су за Србе ЗЛАТНЕ! Браво одбојкашице!

Сребро велико као кућа! Одбојкашке грације, хвала вам на свему! Могли смо и до злата, али је и овако остварен историјски успех о ком ће се дуго говорити. У финалу - 1:3... Кина без грешке, девојке, браво за сребро! Одбојкашице Кине одиграле скоро па савршен меч и освојиле злато на Олимпијским играма. Нашим одбојкашицама се нема шта замерити, све су покушале и хвала им за ову медаљу!

Остали спортови 21.08.2016 | 05:07
ОИ: Сребрне су, али су за Србе ЗЛАТНЕ! Браво одбојкашице!
Хвала за наду, хвала на успеху, хвала што сте вратиле веру у одбојку. Хвала вам на сребру. Олимпијском сребру. Историјском сребру! Српске одбојкашице, наше грације, поражене су у финалу од Кине резултатом 1:3 (25:19, 17:25, 22:25, 23:35), али оне су све само не поражене.

Оне су победници. Велики победници. Наше херојине. Девојке, свака вам част! Ово што сте урадиле је велико попут целе Кине!

Наравно, остаће жал за пропуштеном шансом у финалу где су ученице Зорана Терзићамогле да се докопају најсјајнијег одличја, али су свиме што су урадиле дошавши до последњег меча на турниру заслужиле да им се скине капа и уприличи свечани дочек са црвеним тепихом.

Финални меч је почео феноменално, деловало је, да смо на добром путу, да се као и током целог турнира у Тијани Бошковић пробудио дух Александра Миљковића, Бранкица је ударала из свих позиција попут Квиска Вујовића, Рашићева и Стевановићева су господариле сајлом као некада Андрија Герић и Ђула Мештер, Маја је делила лопте на трепавицу попутНиколе Грбића.

Али, нажалост, до краја меча се све распршило као кула од карата...

У другом сету је почело доста теже, био нам је померен пријем, разиграла се Хуи и Кинескиње се решиле лако тај део меча с 25:17. У трећем је Србија појачала сервис и блок што је донело резултат, али само на кратко. Опет смо упали у машину, атмосфера је носила Кинескиње и није било спаса упркос шанси у финишу тог дела. Тада је била шанса за преокрет, али није била искоришћена. И ту је био крај пре краја. 

Летеле су Кинескиње по терену, купиле нападе наших смечерки, нападале брзо и аутентично и то им је овога пута донело злато. Заслужиле су га. Играле су фантстичну, френетичну одбојку!

Земља од милијарду и три стотине осамдесет милиона становника савладала је Србију која има око седам милиона људи. Да не говоримо о улагањима и играчкој бази, струци... Тако гледајући, реално гледајући, овај пораз не делује толико страшно. Борили смо се јуначки. Стигли на корак од сна... 

За више је морало да се пружи више. Овога пута то је изостало. Кинескиње су тактички, физички психички и стратешки биле боље наших девојака којима је недостајало концетрације у кључним моментима. Упале су у контраритам и нису могле из њега да избаве. Све до самог краја.

Али, биће дана за мегдана и за још веће успехе. Сада је време за славље. Узели смо историјско сребро!

Све остало је мање важно.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јао

21.08.2016 07:34

Штета имале су историјску шансу,после побједе над рускињама и американкама изгубити од кинескиња мхххм не мислим да су кинескиње боље ал шта је ту је.

ОДГОВОРИТЕ