OI: Srebrne su, ali su za Srbe ZLATNE! Bravo odbojkašice!

Srebro veliko kao kuća! Odbojkaške gracije, hvala vam na svemu! Mogli smo i do zlata, ali je i ovako ostvaren istorijski uspeh o kom će se dugo govoriti. U finalu - 1:3... Kina bez greške, devojke, bravo za srebro! Odbojkašice Kine odigrale skoro pa savršen meč i osvojile zlato na Olimpijskim igrama. Našim odbojkašicama se nema šta zameriti, sve su pokušale i hvala im za ovu medalju!

Ostali sportovi 21.08.2016 | 05:07
OI: Srebrne su, ali su za Srbe ZLATNE! Bravo odbojkašice!
Hvala za nadu, hvala na uspehu, hvala što ste vratile veru u odbojku. Hvala vam na srebru. Olimpijskom srebru. Istorijskom srebru! Srpske odbojkašice, naše gracije, poražene su u finalu od Kine rezultatom 1:3 (25:19, 17:25, 22:25, 23:35), ali one su sve samo ne poražene.

One su pobednici. Veliki pobednici. Naše herojine. Devojke, svaka vam čast! Ovo što ste uradile je veliko poput cele Kine!

Naravno, ostaće žal za propuštenom šansom u finalu gde su učenice Zorana Terzićamogle da se dokopaju najsjajnijeg odličja, ali su svime što su uradile došavši do poslednjeg meča na turniru zaslužile da im se skine kapa i upriliči svečani doček sa crvenim tepihom.

Finalni meč je počeo fenomenalno, delovalo je, da smo na dobrom putu, da se kao i tokom celog turnira u Tijani Bošković probudio duh Aleksandra Miljkovića, Brankica je udarala iz svih pozicija poput Kviska Vujovića, Rašićeva i Stevanovićeva su gospodarile sajlom kao nekada Andrija Gerić i Đula Mešter, Maja je delila lopte na trepavicu poputNikole Grbića.

Ali, nažalost, do kraja meča se sve raspršilo kao kula od karata...

U drugom setu je počelo dosta teže, bio nam je pomeren prijem, razigrala se Hui i Kineskinje se rešile lako taj deo meča s 25:17. U trećem je Srbija pojačala servis i blok što je donelo rezultat, ali samo na kratko. Opet smo upali u mašinu, atmosfera je nosila Kineskinje i nije bilo spasa uprkos šansi u finišu tog dela. Tada je bila šansa za preokret, ali nije bila iskorišćena. I tu je bio kraj pre kraja. 

Letele su Kineskinje po terenu, kupile napade naših smečerki, napadale brzo i autentično i to im je ovoga puta donelo zlato. Zaslužile su ga. Igrale su fantstičnu, frenetičnu odbojku!

Zemlja od milijardu i tri stotine osamdeset miliona stanovnika savladala je Srbiju koja ima oko sedam miliona ljudi. Da ne govorimo o ulaganjima i igračkoj bazi, struci... Tako gledajući, realno gledajući, ovaj poraz ne deluje toliko strašno. Borili smo se junački. Stigli na korak od sna... 

Za više je moralo da se pruži više. Ovoga puta to je izostalo. Kineskinje su taktički, fizički psihički i strateški bile bolje naših devojaka kojima je nedostajalo koncetracije u ključnim momentima. Upale su u kontraritam i nisu mogle iz njega da izbave. Sve do samog kraja.

Ali, biće dana za megdana i za još veće uspehe. Sada je vreme za slavlje. Uzeli smo istorijsko srebro!

Sve ostalo je manje važno.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jao

21.08.2016 07:34

Šteta imale su istorijsku šansu,posle pobjede nad ruskinjama i amerikankama izgubiti od kineskinja mhhhm ne mislim da su kineskinje bolje al šta je tu je.

ODGOVORITE