Срби олимпијски шампиони! Шта кажу ватерполисти...?!

Мандић: Србија, Котор, Тиват, Бока, свеее!!! Прлаиновић: Ове медаље нису производ система! Трофејни ватерполиста после тријумфа у финалу причао о изванредној игри против Хрвата, о опроштају Никића и Гоцића, третману ватерпола и спорта уопште... Емотивне поруке ватерполиста после историјског успеха - освајања олимпијског злата! Боба Никић о Савићу: Такав шмекер, такав тип... Легендарни центар о селектору под којим је освојио једину медаљу која му је недостајала.

Остали спортови 21.08.2016 | 12:45
Срби олимпијски шампиони! Шта кажу ватерполисти...?!
Андрија Прлаиновић (29) осваја медаље са "делфинима" још од 2008. И освајаће их још, али тријумф над Хрватском у финалу олимпијског турнира у Рију ће можда и заувек остати врх његове и каријера свих осталих репрезентативаца Србије.

Након 11:4 у финалу Светског првенства прошле године, у Рију су славили нешто мање убедљиво - 11:7.

"Одиграли смо изванредно паметно. За једно финале смо направили јако мало грешака. Били смо добро припремљени, владала је позитивна енергија последњих дан и по након полуфинала. Осећао сам да смо спремни за највећу утакмицу у нашим каријерама. Остало сте видели. Била је то симфонија у води", рекао је Прлаиновић за РТС.

Од 2017. ће "делфини" изгледати нешто другачије од оног на шта смо навикли.

"Ово злато је круна овог састава, али велика већина нас ће наставити да игра за репрезентацију. Нисам ја тај који треба то да каже,али Бобану (Никићу, 33 године) и Жилету (Гоцићу, 34)је ово можда била последња утакмица за Србију и одиграли су је као целу каријеру - лавовски и мајсторски. Можда су баш они били тас на ваги, заједно са Мандићем и Банетом (Митровићем) на голу. Жао ми је само што Ћук није могао да игра због повреде".

Упитан да ли очекује да ова титула изазове побољшање статуса ватерпола у Србији, дао је брутално искрен одговор.

"Ви новинари и медији крените слободно, већ од прекосутра. Знате све што треба, да се ми спортисти не бисмо замерили политичарима и министрима. Ових осам-девет медаља (на ОИ у Рију) нису производ системског улагања. У Србији практично више нема професионалних ватерполо клубова, сви су пред стечајем", подсетио је Андрија Прлаиновић, освајач Лиге шампиона са Партизаном 2011, па са Црвеном звездом 2013, а након тога члан италијанског "супертима" Про Реко и мађарског Солнока.

Дочекали смо и то - репрезентација Србије нови је олимпијски шампион у ватерполу!

Најдоминантнији тим на свету, који је успоставио владавину каква је ретко виђена у историји свих спортова, заокружила је блистави олимпијски циклус на најлепши начин - освајањем злата у Рију!

После великог славља, након интонирања химне, капитен Живко Гоцић бризнуо је у плач, сломљен емоцијама.

У изјави за Радио-телевизију Србије, после силаска са постоља је рекао:

"Хвала на честиткама у име целе екипе, у име ових великих шампиона који су дефинитивно, данас како је Буцко рекао, дотакли вечност. Освојили смо Европско, све... Никоме никад у ватерполу ово није пошло за руком у ватерполу...", рекао је Гоцић и тако открио поруку селектора.

Слободан Никић, најискуснији уз њега, такође је дао огроман допринос победи над Хрватском. Могуће је и извесно да су се обојица у Рију опростили од учешћа на олимпијским играма.

"Остварио ми се сан који сам сањао као мали, када сам заједно са Жилетом почео да играм ватерполо. Посебно пред крај каријере у репрезентацији, нема лепшег осећаја. Ово је за Србију. Знам да смо вам кидали живце и да је било тешко", рекао је феноменални центар, најтрофејнији српски ватерполиста.

Филип Филиповић био је један од лидера кроз цео турнир. Након меча, говорио је о утакмици која је била прекретница.

"Дефинитивно је то био меч против Аустралије. То је била одлучујућа прекретница за нас. Показали смо да, када је заиста најтеже, да смо тада били најјачи. То је била најзрелија утакмица, без обзира на грешке, јер нисмо изгубили главу. Захвалио бих се саиграчима, стручном штабу, свима који су уткали себе у ово злато. Као што смо рекли, освојили смо све. Мислим да ниједна екипа ни у једном спорту није доминирала на овакав начин".

Душан Мандић био је јако емотиван после маестралне партије и четири постигнута гола...

"Ја сам без речи. Шта ми је све ватерполо пружио у животу... Пре свега ова екипа. Ово су такви момци... Нисам још свестан шта смо урадили и шта смо испунили, у смислу личних циљева и задатака. Хвала свима у Србији, Котор, Тиват, Бока Которска, све поздрављам!"

Боба Никић о Савићу: Такав шмекер, такав тип... Легендарни центар о селектору под којим је освојио једину медаљу која му је недостајала.

Најуспешнија ватерполо репрезентација Србије тријумфално је у суботу ставила тачку на циклус за памћење.

Шампиони света и Европе освојили су и олимпијско злато у Рију и тако објединили све титуле, медаље и наслове!

Селектор Србије Дејан Савић и овога пута није желео да скочи у базен после освајања медаље, чиме је остао доследан својој пракси да слави на сувом, док су сви остали у води.

"То је највећи проблем, мамио сам га, али нисам смео да му приђем. Човек неће и то треба испоштовати", рекао је после меча Слободан Никић.

Он је након тога рекао и шта мисли о селектору Савићу.

"Он је мега цар, он је веровао у нас и дао нам је снагу... Такав шмекер, такав тип... Он је легенда какве нема, ви не можете да замислите која је то енергија, колико он нас борди, воли, можда је и најзаслиужнији за ове наше успехе", додао је он.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар