ОИ - Милица Мандић искрена: Нисам добро слушала...!

"После тога сам покушала да слушам тактику и радим шта ми се каже, али једноставно нисам се данас добро осећала у томе", рекла је свргнута олимпијска шампионка, док је чекала исход полуфинала.

Остали спортови 21.08.2016 | 12:00
ОИ - Милица Мандић искрена: Нисам добро слушала...!
Искрена до краја!

Српска репрезентативка у теквондоу Милица Мандић рекла је да је четвртфинални дуел против Британке Бјанке Вокден прошао лошије него што је очекивала.

Ствари су постале још горе касније, када је стигао резултат полуфинала у којем је Вокден испала што је аутоматски значило да је за Београђанку такмичење на Олимпијским играма готово и да се, кроз репасаж, неће се борити за бронзу.

Мандић је вечерас изгубила у четвртфиналу од светске првакиње Бјанке Вокден 0:5, у категорији преко 67 килограма и неће одбранити олимпијско злато.

"Било је много лошије него што сам очекивала. Спремали смо се за ову борбу, нисам добро слушала тактику. Први поен нисам смела да примим, јер сам целу рунду то чувала и на крају прве рунде је дошао први поен. После тога сам покушала да слушам тактику и радим шта ми се каже, али једноставно нисам се данас добро осећала у томе, поготово не у трећој рунди када је она направила пар поена. Не могу рећи да сам се после предала, покушавала сам али сам знала да на неки начин то није било оно што би требало да радим", рекла је Мандић новинарима у Рио де Жанеиру.

Мандић, не знајући исход полуфинала у којем је наступала њена ривалка из четвртфинала, рекла је.

"Искрено се надам да није готово, она има велике шансе да уђе у финале. Ако се то деси, морам да се повратим и обавим две борбе како треба", рекла је Мандић.
 
Британка Бјанка Вокден није се пласирала у финале, чиме је отклоњена могућност да Српкиња кроз репесаж дође до медаље.

Теоретска шанса да се наша Милица Мандић са одличјем врати из Рио де Жанеира отклоњена је у полуфиналу, у којем није наступила.

Након што је елиминисала српску шампионку, Британка Бјанка Вокден изгубила је у полуфиналу од Кинескиње Шујинг Женг, чиме је Милица остала без шансе да се бори за бронзу кроз репесаж.

Светска првакиња из Ливерпула губила је 0:1, па изједначила у трећој рунди, али је у сузама напустила борилиште након златног поена, којим је Азијаткиња изборила своје место у борби за злато. Коначан резултат био је 4:1 за Кинескињу.

Да у теквондоу постоје носиоци, дуел Милице Мандић и Бјанке Вокден не би могао да се догоди пре финала. Ипак, жреб је хтео да се званична олимпијска шампионка из Лондона 2012 и актуелна европска и светска првакиња састану већ у четвртфиналу.

Штета...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар