OI - Milica Mandić iskrena: Nisam dobro slušala...!

"Posle toga sam pokušala da slušam taktiku i radim šta mi se kaže, ali jednostavno nisam se danas dobro osećala u tome", rekla je svrgnuta olimpijska šampionka, dok je čekala ishod polufinala.

Ostali sportovi 21.08.2016 | 12:00
OI - Milica Mandić iskrena: Nisam dobro slušala...!
Iskrena do kraja!

Srpska reprezentativka u tekvondou Milica Mandić rekla je da je četvrtfinalni duel protiv Britanke Bjanke Vokden prošao lošije nego što je očekivala.

Stvari su postale još gore kasnije, kada je stigao rezultat polufinala u kojem je Vokden ispala što je automatski značilo da je za Beograđanku takmičenje na Olimpijskim igrama gotovo i da se, kroz repasaž, neće se boriti za bronzu.

Mandić je večeras izgubila u četvrtfinalu od svetske prvakinje Bjanke Vokden 0:5, u kategoriji preko 67 kilograma i neće odbraniti olimpijsko zlato.

"Bilo je mnogo lošije nego što sam očekivala. Spremali smo se za ovu borbu, nisam dobro slušala taktiku. Prvi poen nisam smela da primim, jer sam celu rundu to čuvala i na kraju prve runde je došao prvi poen. Posle toga sam pokušala da slušam taktiku i radim šta mi se kaže, ali jednostavno nisam se danas dobro osećala u tome, pogotovo ne u trećoj rundi kada je ona napravila par poena. Ne mogu reći da sam se posle predala, pokušavala sam ali sam znala da na neki način to nije bilo ono što bi trebalo da radim", rekla je Mandić novinarima u Rio de Žaneiru.

Mandić, ne znajući ishod polufinala u kojem je nastupala njena rivalka iz četvrtfinala, rekla je.

"Iskreno se nadam da nije gotovo, ona ima velike šanse da uđe u finale. Ako se to desi, moram da se povratim i obavim dve borbe kako treba", rekla je Mandić.
 
Britanka Bjanka Vokden nije se plasirala u finale, čime je otklonjena mogućnost da Srpkinja kroz repesaž dođe do medalje.

Teoretska šansa da se naša Milica Mandić sa odličjem vrati iz Rio de Žaneira otklonjena je u polufinalu, u kojem nije nastupila.

Nakon što je eliminisala srpsku šampionku, Britanka Bjanka Vokden izgubila je u polufinalu od Kineskinje Šujing Ženg, čime je Milica ostala bez šanse da se bori za bronzu kroz repesaž.

Svetska prvakinja iz Liverpula gubila je 0:1, pa izjednačila u trećoj rundi, ali je u suzama napustila borilište nakon zlatnog poena, kojim je Azijatkinja izborila svoje mesto u borbi za zlato. Konačan rezultat bio je 4:1 za Kineskinju.

Da u tekvondou postoje nosioci, duel Milice Mandić i Bjanke Vokden ne bi mogao da se dogodi pre finala. Ipak, žreb je hteo da se zvanična olimpijska šampionka iz Londona 2012 i aktuelna evropska i svetska prvakinja sastanu već u četvrtfinalu.

Šteta...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar