СЛС: Спартак "нокаутирао" Партизана!

Суботичани искористили једине две прилике и победили Партизан у 6. колу Суперлиге 2:1. Црно-бели имали иницијативу, створили неколико прилика, оштећени и остали чак и без бода. Прва победа Борца, "змајеви" прелетели Лучане! Чачански Борац остварио прву победу у новој сезони. Трећа победа Вождовца. Партизан на 10. месту на табели, прескочио га и Рад.

Фудбал 21.08.2016 | 10:00
СЛС: Спартак "нокаутирао" Партизана!
Не иде!

Почео је Партизан да даје знаке живота када је Марко Николић преузео Партизан, али је онда поново пао у кому.

Спартак је у Новом Саду победио црно-беле 2:1 (0:0) и тако се укључио у борбу за врх са 12 бодова, једним мање од Црвене звезде. "Парни ваљак" је без даха и делује да ће се и ове сезоне врло брзо опростити од титуле.

Ако овако настави - дефинитивно хоће.

Био је Партизан бољи, створио је неколико озбиљних прилика, али му је завршница била лоша. Реализација НИКАКВА!

Немања Михајловић, Никола Ђурђић и Мирослав Радовић пропустили су најбоље шансе у првом полувремену, а из велике теренске иницијативе у другом делу само је Леонардо успео да погодио пласираним ударцем из даљине у 79. минуту.

Тим поготком Партизан је анулирао предност фомалног домаћина из Суботице, коју му је обезбедио Милан Макарић у 68. минуту. Резервиста "голубова" је искористио грешку Евертона на средини терена, силовито је кренуо ка голу Партизана и када је дошао у зону шута, опалио је по лопти, погодио Николу Миленковића и преварио Бојана Шаранова.

Изједначење Партизана није деморалисало фудбалере Спартака. Само три минута пошто је Леонардо погодио, нову неопрезност одбране Београђана и грешку голмана, после дубинске лопте, користи Немања Милић. Главом је пребацио Шаранова и рутински послао лопту у мрежу.

Утакмицу је судио најбољи српски судија Милорад Мажић, али се стекао утисак да посао није одрадио на врхунском нивоу, какав смо навикли од њега на највећим европским и светским такмичењима. Без проблема је могао да покаже на креч када је Огњен Мудрински одгурнуо Миленковића приликом скока, а то је морао да уради неколико минута касније када је Будимир Јаношевић "покосио" Мирослава Радовића.

Спартак, коме су предвиђали борбу за опстанак, налази се одмах испод првоплсаиране Црвене звезде, док је Партизан од максималних 18 бодова освојио само седам.

Да ли их дотиче "Управа напоље"? Навијачи Паризана скандирали против Управе на утакмици са Спартаком у Новом Саду.

Шест утакмица - три пораза!

Партризан је пред амбисом, а актуелна управа пред новим негативним рекордом. Можда постане прва у историји црно-белих под чијом је диригентском палицом клуб два пута заредом већ у августу и септембру губио шансе за титулу.

Црвена звезда има 13 бодова, Партизан седам, а одиграно је шест кола.

Ове године ни Европа није вадилица. Додуше, како рече директор Милош Вазура, она није ни била циљ. Можда није ни Суперлига, већ само Куп?

Навијачи Партизана потпуно су окренули леђа актуелној управи. Пред крај утакмице у Новом Саду, стадионом "Карађорђе" је одјекивало "Управа напоље" и остале песме против руководства црно-белих.

Можда је заиста дошло време да се људи у фотељама Партизана запитају да ли су на правом месту...

Прва победа Борца, "змајеви" прелетели Лучане! Чачански Борац остварио прву победу у новој сезони. Трећа победа Вождовца. Партизан на 10. месту на табели, прескочио га и Рад.

Догодило се и то - чачански Борац, који је у претходних пет кола постигао само један гол, успео је да оствари први тријумф у новој сезони. Уз два гола у мрежи Новог Пазара.

Суботички Спартак се победом над Партизаном винуо до друге позиције на табели, испред Војводине која у недељу гостује Чукаричком.

Рад је у серији. Везао је трећи тријумф. После победа над Радником и Новим Пазаром у гостима, "грађевинари" су на Бањици данас савладали Бачку, која је закуцана за дно табеле, са само једним бодом освојеним против Партизана у 1. колу шампионата.

Вождовац је победио Младост у Лучанима и пробио се на пету позицију на табели.

СУПЕРЛИГА, 6. КОЛО:

Спартак - Партизан 2:1 (0:0)
/Макарић 68', Немања Милић 82' - Леонардо Да Силва 79'/

Младост - Вождовац 0:1 (0:0)
/Дражић 47/

Напредак - Јавор 3:1 (2:1)
/Вукановић 6, Симоновић 13, Урошевић 83 - Ђокић 14/

Рад - Бачка 2:1 (1:0)
/Веселиновић 2, Ђенић 54 - Мацановић 89/

Борац - Нови Пазар 2:1 (2:0)
/Сајчић 32, Драшковић 43 - Аливодић 75. пенал/

Недеља, 21. август:

Металац - Раднички Ниш (17)
Црвена звезда - Радник (18)
Чукарички - Војводина (19)

ТАБЕЛА: Црвена звезда /-1/ 13 бодова, Спартак 12, Војводина /-1/ 10, Металац /-1/ 10, Вождовац 10, Младост 9, Рад 9, Напредак 8, Нови Пазар 7, Партизан 7, Раднички Ниш /-1/ 7, Радник /-1/ 6, Борац 5, Јавор 5, Чукарички /-1/ 4, Бачка 1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар