SLS: Spartak "nokautirao" Partizana!

Subotičani iskoristili jedine dve prilike i pobedili Partizan u 6. kolu Superlige 2:1. Crno-beli imali inicijativu, stvorili nekoliko prilika, oštećeni i ostali čak i bez boda. Prva pobeda Borca, "zmajevi" preleteli Lučane! Čačanski Borac ostvario prvu pobedu u novoj sezoni. Treća pobeda Voždovca. Partizan na 10. mestu na tabeli, preskočio ga i Rad.

Fudbal 21.08.2016 | 10:00
SLS: Spartak "nokautirao" Partizana!
Ne ide!

Počeo je Partizan da daje znake života kada je Marko Nikolić preuzeo Partizan, ali je onda ponovo pao u komu.

Spartak je u Novom Sadu pobedio crno-bele 2:1 (0:0) i tako se uključio u borbu za vrh sa 12 bodova, jednim manje od Crvene zvezde. "Parni valjak" je bez daha i deluje da će se i ove sezone vrlo brzo oprostiti od titule.

Ako ovako nastavi - definitivno hoće.

Bio je Partizan bolji, stvorio je nekoliko ozbiljnih prilika, ali mu je završnica bila loša. Realizacija NIKAKVA!

Nemanja Mihajlović, Nikola Đurđić i Miroslav Radović propustili su najbolje šanse u prvom poluvremenu, a iz velike terenske inicijative u drugom delu samo je Leonardo uspeo da pogodio plasiranim udarcem iz daljine u 79. minutu.

Tim pogotkom Partizan je anulirao prednost fomalnog domaćina iz Subotice, koju mu je obezbedio Milan Makarić u 68. minutu. Rezervista "golubova" je iskoristio grešku Evertona na sredini terena, silovito je krenuo ka golu Partizana i kada je došao u zonu šuta, opalio je po lopti, pogodio Nikolu Milenkovića i prevario Bojana Šaranova.

Izjednačenje Partizana nije demoralisalo fudbalere Spartaka. Samo tri minuta pošto je Leonardo pogodio, novu neopreznost odbrane Beograđana i grešku golmana, posle dubinske lopte, koristi Nemanja Milić. Glavom je prebacio Šaranova i rutinski poslao loptu u mrežu.

Utakmicu je sudio najbolji srpski sudija Milorad Mažić, ali se stekao utisak da posao nije odradio na vrhunskom nivou, kakav smo navikli od njega na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima. Bez problema je mogao da pokaže na kreč kada je Ognjen Mudrinski odgurnuo Milenkovića prilikom skoka, a to je morao da uradi nekoliko minuta kasnije kada je Budimir Janošević "pokosio" Miroslava Radovića.

Spartak, kome su predviđali borbu za opstanak, nalazi se odmah ispod prvoplsairane Crvene zvezde, dok je Partizan od maksimalnih 18 bodova osvojio samo sedam.

Da li ih dotiče "Uprava napolje"? Navijači Parizana skandirali protiv Uprave na utakmici sa Spartakom u Novom Sadu.

Šest utakmica - tri poraza!

Partrizan je pred ambisom, a aktuelna uprava pred novim negativnim rekordom. Možda postane prva u istoriji crno-belih pod čijom je dirigentskom palicom klub dva puta zaredom već u avgustu i septembru gubio šanse za titulu.

Crvena zvezda ima 13 bodova, Partizan sedam, a odigrano je šest kola.

Ove godine ni Evropa nije vadilica. Doduše, kako reče direktor Miloš Vazura, ona nije ni bila cilj. Možda nije ni Superliga, već samo Kup?

Navijači Partizana potpuno su okrenuli leđa aktuelnoj upravi. Pred kraj utakmice u Novom Sadu, stadionom "Karađorđe" je odjekivalo "Uprava napolje" i ostale pesme protiv rukovodstva crno-belih.

Možda je zaista došlo vreme da se ljudi u foteljama Partizana zapitaju da li su na pravom mestu...

Prva pobeda Borca, "zmajevi" preleteli Lučane! Čačanski Borac ostvario prvu pobedu u novoj sezoni. Treća pobeda Voždovca. Partizan na 10. mestu na tabeli, preskočio ga i Rad.

Dogodilo se i to - čačanski Borac, koji je u prethodnih pet kola postigao samo jedan gol, uspeo je da ostvari prvi trijumf u novoj sezoni. Uz dva gola u mreži Novog Pazara.

Subotički Spartak se pobedom nad Partizanom vinuo do druge pozicije na tabeli, ispred Vojvodine koja u nedelju gostuje Čukaričkom.

Rad je u seriji. Vezao je treći trijumf. Posle pobeda nad Radnikom i Novim Pazarom u gostima, "građevinari" su na Banjici danas savladali Bačku, koja je zakucana za dno tabele, sa samo jednim bodom osvojenim protiv Partizana u 1. kolu šampionata.

Voždovac je pobedio Mladost u Lučanima i probio se na petu poziciju na tabeli.

SUPERLIGA, 6. KOLO:

Spartak - Partizan 2:1 (0:0)
/Makarić 68', Nemanja Milić 82' - Leonardo Da Silva 79'/

Mladost - Voždovac 0:1 (0:0)
/Dražić 47/

Napredak - Javor 3:1 (2:1)
/Vukanović 6, Simonović 13, Urošević 83 - Đokić 14/

Rad - Bačka 2:1 (1:0)
/Veselinović 2, Đenić 54 - Macanović 89/

Borac - Novi Pazar 2:1 (2:0)
/Sajčić 32, Drašković 43 - Alivodić 75. penal/

Nedelja, 21. avgust:

Metalac - Radnički Niš (17)
Crvena zvezda - Radnik (18)
Čukarički - Vojvodina (19)

TABELA: Crvena zvezda /-1/ 13 bodova, Spartak 12, Vojvodina /-1/ 10, Metalac /-1/ 10, Voždovac 10, Mladost 9, Rad 9, Napredak 8, Novi Pazar 7, Partizan 7, Radnički Niš /-1/ 7, Radnik /-1/ 6, Borac 5, Javor 5, Čukarički /-1/ 4, Bačka 1.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar