ОИ: Црногорци без даха за медаљу!

Ватерполо репрезентација Италије освојила је бронзану медаљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Остали спортови 21.08.2016 | 06:45
ОИ: Црногорци без даха за медаљу!
После пораза у полуфиналима ватерполо турнира на Олимпијским играма у Бразилу, Италија и Црна Гора су морале да пронађу снаге да се "саберу" и опораве.

Италијани су били успешнији у томе и освојили су олимпијску бронзу.

Италија - Црна Гора 12:10 (2:1, 3:3, 4:3, 3:3).

Чинило се да је меч решен када су Италијани, почетком последњег дела игре, стекли три гола вишка (11:8), али су Црногорци успели да приђу на гол заостатка на два минута пре краја, да би потом имали и напад са играчем више за изједначење. Међутим, нису успели да га реализују, одбранио је Темпести. У међувремену су Црногорци промашили и петерац (Ивовић погодио стативу).

Стигла је казна од Матеа Аикардија или "Фантома" (како су га назвали италијански медији због заштитне маске коју носи), који је сјајним ударцем, са десетак метара, донео својој земљи медаљу.

И треће Олимпијске игре заредом најбољи ватерполисти Црне Горе завршили су на четвртом месту. Пре четири године у Лондону, Србија је била боља од Црне Горе.

Дуел са Италијом имао је сличан ток као и онај одигран у првој фази такмичења по групама, с тим што је овог пута чета Владимира Гојковића била сигурнија у нападу али и далеко слабија у дефанзиви. Стратег "ајкула" је након пораза од Хрватске најављивао да ће против Италијана промијенити тактику и да ће његов тим играти на гол мање. За такву игру против "азура", утисак је, Црној Гори је недостајао расположенији човек на голу.

До полуфинала фантастични Милош Шћепановић није током прве две четвртине имао решења за браћу Прешути (Николас и Кристијан) и Валентина Гала. Његова замена у наставку, Радић, био је још несигурнији...

Црна Гора ниједном није имала вођство против Италијана који су меч отворили са два везана гола. Ипак, до почетка треће четвртине Црна Гора је успевала да одржи резултатску равнотежу. Средином треће деонице Италијани су искористили пад у игри ривала и одлепили се поново на два гола предности (6:8).

Кључни тренутак дуела виђен је у финишу трећег квартала при резултату 7:9, када су Гојковићеви изабраници три пута погодили оквир гола.

Почетком треће четвртине Кристијан Прешути је са два везана гола у нападима са играчем више подигао разлику на три гола (8:11), и чинило се да је меч и дефинтиивно решен. Нарочито након што је Ивовић са петерца погодио стативу...

Црна Гора је,међутим, имала снаге за још један јуриш. Радовић и Ивовић свели су за минут минус на само један гол (10:11). Црнорогци су након тога имали и напад за изједначење али је Темпести одбранио шут Радовића а Аикардо у наредном нападу, на пола минута пре краја, са готово десет метара матирао Радића...

Црна Гора - Италија 10:12 (1:2, 3:3, 3:4, 3:3)

Олимпијски базен. СУДИЈЕ: Маргета (Словенија), Наумов (Русија). ИГРАЧ ВИШЕ: Црна Гора 12 (8), Италија 11 (6). ПЕТЕРЦИ: Црна Гора 1 (0).

ЦРНА ГОРА: Радић (једна одбрана), Драшко Бргуљан, Пасковић, Петровић, Дарко Бргуљан 2, Радовић 1, Јановић 3, Чучковић, Ивовић 2, Мишић 1, Кликовац 1, Јокић, Шћепановић (две одбране).

ИТАЛИЈА: Темпести (девет одбрана), Ди Фулвио, Ђито, Фиљоли 1, Фондели, Велото, Нора 1, Гало 3, К. Прешути 4, Бодега, Аикарди 1, Н. Прешути 2, Дел Лунго.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар