Драган Ђилас би да буде конзул у Америци

За некадашњег градоначелника резервисано место у Чикагу или Њујорку, па ће бити ближи својој изабраници Ани Дабовић, која игра за ЛА Спаркс.

Србија 20.08.2016 | 21:50
Драган Ђилас би да буде конзул у Америци
Бивши лидер демократа Драган Ђилас ускоро би могао да уплови у дипломатију, а како Курир сазнаје, већ му је резервисано место генералног конзула Србије у Америци!

Наш извор из дипломатских кругова објашњава да је Ђилас за ову позицију посебно заинтересован због своје изабранице Ане Дабовић, која игра за клуб из Лос Анђелеса ЛА Спаркс у најјачој женској кошаркашкој лиги. За бившег градоначелника Београда и актуелног председника Кошаркашког савеза Србије подједнако су отворене опције и за Чикаго и за Њујорк, где Србија има конзуларна представништва у САД.

"Иако се увелико повукао из политике и пре скоро два месеца чак и ишчланио из ДС, Ђилас је ипак одлучио да се поново ангажује, али овога пута кроз дипломатију. На то је пре свега утицала његова веза са Аном Дабовић, која има блиставу каријеру у Америци. Ђилас у политичком смислу нема никаквих препрека да излобира ову дипломатску позицију јер су га сви у сфери политике увек доживљавали превасходно као менаџера и прагматичног човека" каже саговорник Курира.

Извор Курира открива и да је Ђилас за позицију генералног конзула показао интересовање чим је у јулу иступио из ДС. Тада је поручио да га интересују само кошарка и Рио и да о другим стварима неће да прича. Најватренији навијач наших кошаркашица на Олимпијади управо је Ђилас, који је одавно престао да скрива романсу са успешном кошаркашицом. Он до закључења броја није одговорио на наша питања.

У прилог причи да се Ђилас спрема на нову дужност преко Баре иду и све гласнија говоркања да је на корак од напуштања кормила КСС.


ФОТО: СТОРY ПРЕСС

"Ђилас је уском кругу људи у кошарци већ најавио да намерава да се повуче из КСС и да је своје место понудио бившем председнику КК Партизан Предрагу Даниловићу", открива наш извор из КСС.

Бивши амбасадор СРЈ у Вашингтону Иван Вујачић каже за Курир да га чуди да је Ђилас загризао за дипломатију.

"Знам да дуго већ немамо генералног конзула у Чикагу и уопште не видим шта је проблем да се попуни то место. Међутим, не могу да верујем да ће то да буде Ђилас. Не зато што мислим да је то лоше решење, него ме чуди да то њега интересује. Тај конзулат је баш у моје време отворен јер је у Чикагу наша највећа дијаспора. С државом Илиноис имамо братске односе, баш као и са Чикагом. И њујоршки конзулат покрива велику дијаспору и има такође велику улогу за нашу дипломатију" изјавио је Вујачић.

Романтична душа

Ђилас је пре везе са Аном Дабовић имао два брака, из којих има четворо деце. Из брака с Милицом Делевић, бившом директорком Канцеларије за европске интеграције, има ћерке Софију и Јовану, а са Ивом је добио ћерку Ану и сина Вука.

Упражњено место

Место генералног конзула у Чикагу већ три године је упражњено и тренутно је на челу конзулата Дејан Радуловић, и то у статусу тзв. жерана, односно вршиоца дужности. И место генералног конзула у Њујорку може бити упражњено,јер је Мирјана Живковић на тој позицији пет и по година.

Извор:

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

модричанин

20.08.2016 15:30

Треба му дат амбасадорско мјесто у Падинској Скели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

20.08.2016 16:29

Распитај се мало о њему приватно па погледај колико су плате његових радника у његовој фирми колико је донирао лицно само сто се не хвали тиме.

Name

трезвено.

21.08.2016 05:29

Е мој народе'само неке намештаљке! Он би да му држава ПЛАЋА његове неиспуњене снове, то је место за нормалног и одговорног човека! Од којега домовина нешто позитивно ОЧЕКУЈЕ'једино ако се ВУЧИЋА ПРЕТВОРИ У " ДЕДА МРАЗА"

Name

семберац

21.08.2016 20:26

БОГАМИ!ИМА ДОБРОГ ТАЈУ, ТАЈА ИМА ЛОВУ! НИЈЕ ЛОШЕ.ПОСЛЕ ЋЕ БИТИ ЛЕПШЕ!ХУХУУ.

Name

абц

20.08.2016 16:19

Шутни га Ана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

боxер.

21.08.2016 20:33

р:пустига да прошета по залеђеној површини,на исти начин је надрљо' краљ Бакра' и треба им тако новци иду у паметне руке.АНА ПРЕСВУЦИ ГА ДО КОЖЕ! СВЕ СЕ ВРАЋА' СВЕ СЕ ПЛАЋА.

Name

Шта рећи

20.08.2016 17:18

Ако она њега хоће нека то не иде на државни трошак . Он би и паре и јаре. Она је у САД да заради себи новац. Он није био у рату као Кристијан Голубовец па да му човек одбије глупост и похлепу на ПТСП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слусај Зоол

21.08.2016 07:37

И ја би био милионер да сам цитаву каријеру као градонацелник са својом приватном фирмим био наслоњен на МТС Провијери. И у РС на МТЛ. Прави лопов али се извуце и уцута.

ОДГОВОРИТЕ