Dragan Đilas bi da bude konzul u Americi

Za nekadašnjeg gradonačelnika rezervisano mesto u Čikagu ili Njujorku, pa će biti bliži svojoj izabranici Ani Dabović, koja igra za LA Sparks.

Srbija 20.08.2016 | 21:50
Dragan Đilas bi da bude konzul u Americi
Bivši lider demokrata Dragan Đilas uskoro bi mogao da uplovi u diplomatiju, a kako Kurir saznaje, već mu je rezervisano mesto generalnog konzula Srbije u Americi!

Naš izvor iz diplomatskih krugova objašnjava da je Đilas za ovu poziciju posebno zainteresovan zbog svoje izabranice Ane Dabović, koja igra za klub iz Los Anđelesa LA Sparks u najjačoj ženskoj košarkaškoj ligi. Za bivšeg gradonačelnika Beograda i aktuelnog predsednika Košarkaškog saveza Srbije podjednako su otvorene opcije i za Čikago i za Njujork, gde Srbija ima konzularna predstavništva u SAD.

"Iako se uveliko povukao iz politike i pre skoro dva meseca čak i iščlanio iz DS, Đilas je ipak odlučio da se ponovo angažuje, ali ovoga puta kroz diplomatiju. Na to je pre svega uticala njegova veza sa Anom Dabović, koja ima blistavu karijeru u Americi. Đilas u političkom smislu nema nikakvih prepreka da izlobira ovu diplomatsku poziciju jer su ga svi u sferi politike uvek doživljavali prevashodno kao menadžera i pragmatičnog čoveka" kaže sagovornik Kurira.

Izvor Kurira otkriva i da je Đilas za poziciju generalnog konzula pokazao interesovanje čim je u julu istupio iz DS. Tada je poručio da ga interesuju samo košarka i Rio i da o drugim stvarima neće da priča. Najvatreniji navijač naših košarkašica na Olimpijadi upravo je Đilas, koji je odavno prestao da skriva romansu sa uspešnom košarkašicom. On do zaključenja broja nije odgovorio na naša pitanja.

U prilog priči da se Đilas sprema na novu dužnost preko Bare idu i sve glasnija govorkanja da je na korak od napuštanja kormila KSS.


FOTO: STORY PRESS

"Đilas je uskom krugu ljudi u košarci već najavio da namerava da se povuče iz KSS i da je svoje mesto ponudio bivšem predsedniku KK Partizan Predragu Daniloviću", otkriva naš izvor iz KSS.

Bivši ambasador SRJ u Vašingtonu Ivan Vujačić kaže za Kurir da ga čudi da je Đilas zagrizao za diplomatiju.

"Znam da dugo već nemamo generalnog konzula u Čikagu i uopšte ne vidim šta je problem da se popuni to mesto. Međutim, ne mogu da verujem da će to da bude Đilas. Ne zato što mislim da je to loše rešenje, nego me čudi da to njega interesuje. Taj konzulat je baš u moje vreme otvoren jer je u Čikagu naša najveća dijaspora. S državom Ilinois imamo bratske odnose, baš kao i sa Čikagom. I njujorški konzulat pokriva veliku dijasporu i ima takođe veliku ulogu za našu diplomatiju" izjavio je Vujačić.

Romantična duša

Đilas je pre veze sa Anom Dabović imao dva braka, iz kojih ima četvoro dece. Iz braka s Milicom Delević, bivšom direktorkom Kancelarije za evropske integracije, ima ćerke Sofiju i Jovanu, a sa Ivom je dobio ćerku Anu i sina Vuka.

Upražnjeno mesto

Mesto generalnog konzula u Čikagu već tri godine je upražnjeno i trenutno je na čelu konzulata Dejan Radulović, i to u statusu tzv. žerana, odnosno vršioca dužnosti. I mesto generalnog konzula u Njujorku može biti upražnjeno,jer je Mirjana Živković na toj poziciji pet i po godina.

Izvor:

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

modričanin

20.08.2016 15:30

Treba mu dat ambasadorsko mjesto u Padinskoj Skeli.

ODGOVORITE
Name

Zool

20.08.2016 16:29

Raspitaj se malo o njemu privatno pa pogledaj koliko su plate njegovih radnika u njegovoj firmi koliko je donirao licno samo sto se ne hvali time.

Name

trezveno.

21.08.2016 05:29

E moj narode'samo neke nameštaljke! On bi da mu država PLAĆA njegove neispunjene snove, to je mesto za normalnog i odgovornog čoveka! Od kojega domovina nešto pozitivno OČEKUJE'jedino ako se VUČIĆA PRETVORI U " DEDA MRAZA"

Name

semberac

21.08.2016 20:26

BOGAMI!IMA DOBROG TAJU, TAJA IMA LOVU! NIJE LOŠE.POSLE ĆE BITI LEPŠE!HUHUU.

Name

abc

20.08.2016 16:19

Šutni ga Ana!

ODGOVORITE
Name

boxer.

21.08.2016 20:33

r:pustiga da prošeta po zaleđenoj površini,na isti način je nadrljo' kralj Bakra' i treba im tako novci idu u pametne ruke.ANA PRESVUCI GA DO KOŽE! SVE SE VRAĆA' SVE SE PLAĆA.

Name

Šta reći

20.08.2016 17:18

Ako ona njega hoće neka to ne ide na državni trošak . On bi i pare i jare. Ona je u SAD da zaradi sebi novac. On nije bio u ratu kao Kristijan Golubovec pa da mu čovek odbije glupost i pohlepu na PTSP.

ODGOVORITE
Name

Slusaj Zool

21.08.2016 07:37

I ja bi bio milioner da sam citavu karijeru kao gradonacelnik sa svojom privatnom firmim bio naslonjen na MTS Provijeri. I u RS na MTL. Pravi lopov ali se izvuce i ucuta.

ODGOVORITE