Пејџ о Србима: Дали би вам кожу с леђа!

Данијел Пејџ говорила за америчке медије о томе како је добила позив да игра за репрезентацију Србије и како су је Срби прихватили. Покушаће и да нам донесе бронзану медаљу са Олимпијских игара...

Кошарка 20.08.2016 | 10:45
Пејџ о Србима: Дали би вам кожу с леђа!
Када је пред почетак утакмице наше кошаркашке репрезентације видите како ужива док пева химну "Боже правде" тешко да бисте и помислили да не прича најбоље српски језик, а камоли то да је рођена у далеком Колораду.

Данијел Пејџ (29, 186 цм) је прошле године прихватила понуду Кошаркашког савеза Србије и Марине Маљковић и одлучила да упркос томе што је Американка игра за репрезентацију наше земље.

У почетку је било свакаквих коментара, али када су навијачи видели како се бори у сваком дуелу, гине на терену и жели да са осталим нашим девојкама бележи сјајне резултате, а поготово када је дошла и медаља на Еуробаскету - нико ништа не би смео да јој приговори.

Наступ на Олимпијским играма привукао је пажњу и америчких медија који о девојци из Колорада мало тога знају, па их је и изненадила њена одлука да носи дрес "орлова". 

"Марина Маљковић ме је видела како играм и понудила ми прилику да добијем српски пасош и играм за репрезентацију и рекла ми је да би Олимпијске игре биле добра прилика за мене. Прихватила сам без размишљања", казала је Данијел Пејџ на почетку разговора за амерички портал Јаху

Почетак није био лак, али сада је другачије. Сви је воле.

"Знам да на почетку нисам била сјајно прихваћена у народу, али је моје искуство позитивно. Људи у Србији су веома пријатни, пријатељски су настројени, па дали би вам кожу с леђа ако вам треба. Сјајни су домаћини, стално чујем 'дођи код нас, попиј пиће'", испричала је Пејџ своје искуство о Србији у којој је боравила свега четири месеца од "потписа" за Марину Маљковић и Србију.

"Када освојиш Европско првенство – онда си наравно Србин", каже Пејџ која је била и на балкону када су наше даме у Будимпешти прошле године освојиле златну медаљу.

Она је испричала и да јој је прва љубав био фудбал, прави фудбал, а да је у кошарку ушла врло касно.

Сви код куће навијају за њу у мечу за бронзу против репрезентације Француске, а каже да јој из Сједињених Америчких Држава највише недостаје "брза храна". Када је у питању пиће, то јој не недостаје, пошто је једина реченица коју зна на српском:

"Дај ми пиво!"

То је испричала за локални портал "ДенверПост" за који је рекла да јој је српски језик невероватно тежак и да је наши људи углавном задиркују због њеног тврдог изговора неких речи, али да се она труди да се поправи.

Хвала ти Данијел!

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Љубимо те

20.08.2016 22:24

Љубимо те Српце насе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чаире

21.08.2016 02:33

Г-ђице,г-ђо Пејџ,Бог вас чувао и неђеља света.

ОДГОВОРИТЕ