Балкански кланови спремају ликвидације

Давор Елез (39), брат Дарка Елеза (36) за којим органи БиХ трагају због убистава, према сазнањима тамошњих истражитеља, крије се у Београду.

Босна и Херцеговина 20.08.2016 | 08:14
Балкански кланови спремају ликвидације
Дарко (36) је осуђен као вођа криминалне групе и казну служи у затвору у Сремској Митровици, а за Давором је 27. јула Интерпол БиХ расписао црвену потерницу за убиство, заверу, прање пара. Српски и босански истражитељи верују да је Давор Елез био егзекутор групе коју је предводио његов брат и не одбацују могућност да у неком од штекова спрема ликвидације и у Србији.

Истражитељи не желе да открију ко је могућа мета тих егзекутора, али је занимљиво да је у Београду недавно ухапшен Јовица Зиндовић, бивши зет и припадник групе Дарка Шарића. Зиндовић је уточиште нашао у Београду после бекства из затвора у Бијелом Пољу. Ухапшен је по потерници Црне Горе, а сумњу да је у Београду спремао ликвидације поткрепљује и то што су полицајци у стану у коме се крио нашли аутоматску пушку, хеклер са пригушивачем, три пиштоља, пет панцира, као и 82.000 евра.


Ову двојицу егзекутора, осим истовременог боравка у престоници Србије, спаја и блискост њихових шефова Насера Кељмендија и Дарка Шарића, који су у неколико држава означени као сарадници у шверцу дроге и прању новца. Такође их спаја и Небојша Јоксовић, сада сведок сарадник против Шарића, који је сарађивао и са браћом Елез. То потврђује и судски поступак против Дарка Елеза и Јоксовића у београдском Вишем суду због покушаја убиства Ђорђа Ждрала у Источном Сарајеву 6. октобра 2006.

Давор и његов брат Дарко имају двојно држављанство, и Србије и БиХ. Давор је живео у Београду са супругом и троје малолетне деце. Његов брат Дарко ухапшен је у Београду 11. септембра 2009. године. Сада је у затвору у Сремској Митровици и осуђен је на девет година затвора као вођа криминалне групе која је трговала дрогом и изнуђивала новац. Управа КПЗ пребацила га је из посебног одељења у отворено одељење, где може да има и слободне викенде.


И Шарић и Кељменди су у притвору у Београду, односно Приштини. Насера Кељмендија је Стејт департмент јуна 2012. означио као вођу најорганизованије криминалне групе за трговину дрогом на Балкану и суди му се у Приштини.

Кељменди и Дарко Елез се у БиХ терете за наручивање убиства Рамиза Делалића Ћеле и бројна тешка дела организованог криминала. Према оперативним подацима америчких, српских служби и служби БиХ, Кељменди и Дарко Шарић, коме се суди у Србији због шверца 5,7 тона кокаина, сарађивали су годинама.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

XY

20.08.2016 07:26

ТУЗИЛАСТВО И ПРАВОСУДЈЕ ЦЕКАЈУ ДА СЕ МОМЦИ МЕДЈУСОБНО ПОУБИЈАЈУ-- ДА ИМ СУД НЕ СУДИ ---ЗАР НЕ???? ЗА ВЕРБАЛНИ ДЕЛИКТ ---ПРИЈЕТЊА--КАЗЊАВАЈУ СЕ ОСОБЕ-- А ПРИЈЕТЊА ЗА ЛИКВИДАЦИЈЕ---НИСТА---ЗАР НЕ??? САУЦЕСНИЦИ ТАКОДЈЕ СЕ КАЗЊАВАЈУ--ЗАР НЕ??????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

УН

21.08.2016 03:00

Кељмендију је омогућено вјешто из Бих одјавом.Исто бас у времену Фахре Радионица као министра безбједности видно бас.

Name

Драган

20.08.2016 08:26

Ко их не дира годинама? А вјерујем да се и тале.

ОДГОВОРИТЕ