Куп: Бајерн бриљантно кренуо у одбрану трофеја!

Хет-трик ЛеванГОЛског за полувреме! Карло Анчелоти претумбао Бајернов тим, уписао се и Хумелс! Бранилац трофеја сигуран у првој рунди Купа Немачке, славили и Аугсбург и Санкт Паули.

Фудбал 20.08.2016 | 09:00
Куп: Бајерн бриљантно кренуо у одбрану трофеја!
Демонстрација силе. У сваком смислу. Играчком и тренерском. Бајерн је према очекивањима рутински одрадио посао у првој рунди Купа Немачке, Роберт Левандовски потврдио да је спреман за још једну голгетерску експлозију у Бундеслиги, а Карло Анчелоти да ће комбиновати налик његовом претходнику на клупи баварског гиганта, Пепу Гвардиоли.

Бранилац трофеја је у Јени савладао недораслу екипу Карл Цајса - 5:0.

Блистао је Роберт Левандовски, стрелац хет-трика (3, 34, 43) и асистент за четврти гол гостију, који су уписали другу победу у званичним мечевима под вођством новог тренера, пошто су пре пет дана освојили Суперкуп, тријумфом над Борусијом из Дортмунда.

Да симболика буде потпуна, претходни пут кад је Пољак дао хет-трик у ДФБ купу то је учинио у дресу Милионера баш против Бајерна 12. маја 2012 (5:2). Вечерас су га као на тацни послужили Томас Милер и Франк Рибери, док му је приликом другог поготка неопрезном интервенцијом помогао штопер домаћина Герлах. Левандовски је у наставку намести Артуру Видалу четврти гол (72) да би разиграно вече великана из Минхена употпунио поврантик Матс Хумелс, дебитантским поготком у 77. минуту.

Без обзира што је био у питању дуел са четвртолигашем, Карло Анчелоти је послао на терен скоро најјачи тим, са изузетком лакше повређеног Рената Санчеса, али је имао неколико изума. На пример, вратио је капитена Филипа Лама у везни ред, где је дејствовао и Џошуа Химик, Алабу је са места левог бека померио на штопера, а по боковима су деловалиРафиња и Бернат...

Улогу фаворита оправдао је још један баварски тим. Аугсбург је на гостовању петолигашу Равенсбургу славио 2:0 головима Корејца Ча Чеол Коа (29) и Раула Бобадиље, док је Санкт Паули без проблема разоружао Либек у гостима - 3:0 (Хеденштад 16, Гентер 61, Дукш 88).



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар