Необичан гест Галате: Доводи фудбалера и плаћа све његове дугове!

Ласана Дијара се сели у Турску!

Фудбал 21.08.2016 | 18:30
Необичан гест Галате: Доводи фудбалера и плаћа све његове дугове!
Турски гигант Галатасарај послао је током недеље изасланике у Марсељ како би се са француским Олимпиком договорили око куповине искусног француског везисте Ласане Дијаре. 

Екип пише да је истанбулски великан спреман да понуди трогодишњи уговор репрезентативцу Француске вредан 4.500.000 евра нето, а колико им је стало до тога да га ангажују сведочи и чињеница да су спремни да му помогну и дају посебно 5.000.000 евра како би исплатио дуг према Локомотиви из Москве.

Подсетимо, пре неколико месеци Дијара је изгубио спор на арбитражи у Лозани са руским клубом, па је у обавези да им плати чак 10.000.000 евра јер је на своју руку напустио Москву, а уносан инострани трансфер овог лета једина је нада да би могао да исплати ту суму.

Дијара је обећао да ће почетком следеће недеље дати дефинитиван одговор Галати, можда и зато што жели да сачека и евентуалне понуде Валенсије и Интера у последњем тренутку, иако ти клубови немају финансијску моћ као турски гигант.

Такође, Галатасарај не жели да плати никакво обештећење Марсељу, јер у Истанбулу сматрају да им довољну услугу чине тиме што им одводе једног од играча чија је плата највећи терет за буџет Олимпика. Марсељ је тражио 4.000.000 евра, али је на крају спреман да се задовољи и тако што би узео дефанзивца Галатасараја Орилиена Шеђуа.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар