Neobičan gest Galate: Dovodi fudbalera i plaća sve njegove dugove!

Lasana Dijara se seli u Tursku!

Fudbal 21.08.2016 | 18:30
Neobičan gest Galate: Dovodi fudbalera i plaća sve njegove dugove!
Turski gigant Galatasaraj poslao je tokom nedelje izaslanike u Marselj kako bi se sa francuskim Olimpikom dogovorili oko kupovine iskusnog francuskog veziste Lasane Dijare. 

Ekip piše da je istanbulski velikan spreman da ponudi trogodišnji ugovor reprezentativcu Francuske vredan 4.500.000 evra neto, a koliko im je stalo do toga da ga angažuju svedoči i činjenica da su spremni da mu pomognu i daju posebno 5.000.000 evra kako bi isplatio dug prema Lokomotivi iz Moskve.

Podsetimo, pre nekoliko meseci Dijara je izgubio spor na arbitraži u Lozani sa ruskim klubom, pa je u obavezi da im plati čak 10.000.000 evra jer je na svoju ruku napustio Moskvu, a unosan inostrani transfer ovog leta jedina je nada da bi mogao da isplati tu sumu.

Dijara je obećao da će početkom sledeće nedelje dati definitivan odgovor Galati, možda i zato što želi da sačeka i eventualne ponude Valensije i Intera u poslednjem trenutku, iako ti klubovi nemaju finansijsku moć kao turski gigant.

Takođe, Galatasaraj ne želi da plati nikakvo obeštećenje Marselju, jer u Istanbulu smatraju da im dovoljnu uslugu čine time što im odvode jednog od igrača čija je plata najveći teret za budžet Olimpika. Marselj je tražio 4.000.000 evra, ali je na kraju spreman da se zadovolji i tako što bi uzeo defanzivca Galatasaraja Oriliena Šeđua.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar