Мото ГП: Лоренцо и Маркез у ниском старту за окршај у Брну!

Јамахин и Хондин ас прижељкују међусобни дуел у Чешкој у кога се може умешати и Дукати са Јанонеом и Довициозом.

Остали спортови 20.08.2016 | 09:45
Мото ГП: Лоренцо и Маркез у ниском старту за окршај у Брну!
Хорхе Лоренцо и Марк Маркез нису били нарочито брзи у Аустрији. Већ у недељу, на стази Брно у Чешкој чека их нови изазов. Лоренцо је предходног викенда инкасирао свега седам бодова, и налази се на другом месту у генералном пласману са 138 освојених поена. Са друге стране ни Маркез није показао велику брзину на Ред Бул рингу. После пада на тренингу и дислокације рамена он се нада бољим резултатима у Чешкој, јер истини за вољу ни капитална предност у генералном пласману му неће пуно значити уколико настави са осредњим резултатима.

“Остварио сам добар резултат у Аустрији после тешког периода који је иза мене. Срећан због повратка на подијум. Драго ми је што ћу већ ове недеље возити трку у Брну. Стаза је прелепа и одговара савршено Јамахи због брзих кривина и лепих успомена. Прошле године сам имао доминантну трку и надам се да ћу поновити исти резултат ове сезоне. Морам бити у борби за победу како бих надокнадио бодове изгубљене у Аустрији”, изјавио је Хорхе Лорензо, коме ће се измаћи титула понови ли још коју лошу у комбинацији са Маркезовимдобрим издањима.

Добре воље је и Марк Маркез, који каже да му стаза Брно није омиљена, али да му подијум представља циљ коме мора да тежи.

“Имао сам тежак викенд у Аустрији, али сам дао све од себе. Брно није једна од мојих омиљених стаза али морам бити фокусиран и освојити што више бодова. Ипак, имао сам среће раније на овој стази, и не плашим се таквих изазова. Борићу се за подијум јер у то верујем”, рекао је Марк Маркез коме, као и Росију и Лоренцу као мач над главом на писти у Чешкој стоји све убојити Дукати.

На крају, а уместо закључка добро је рећи да Маркезове, Лоренцове, па и Росијевепрогнозе уочи трке не треба схватити као аксиом. Једноставно, Кејси Стонер је зналачки припремио Дукатијеве мотоцикле, па је чињеница да се Андреа Јаноне и Андреа Довициозовеома извесно могу наћи у епицентру борбе за прве стартне редове, ал и у борби за подијум.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар