Moto GP: Lorenco i Markez u niskom startu za okršaj u Brnu!

Jamahin i Hondin as priželjkuju međusobni duel u Češkoj u koga se može umešati i Dukati sa Janoneom i Doviciozom.

Ostali sportovi 20.08.2016 | 09:45
Moto GP: Lorenco i Markez u niskom startu za okršaj u Brnu!
Horhe Lorenco i Mark Markez nisu bili naročito brzi u Austriji. Već u nedelju, na stazi Brno u Češkoj čeka ih novi izazov. Lorenco je predhodnog vikenda inkasirao svega sedam bodova, i nalazi se na drugom mestu u generalnom plasmanu sa 138 osvojenih poena. Sa druge strane ni Markez nije pokazao veliku brzinu na Red Bul ringu. Posle pada na treningu i dislokacije ramena on se nada boljim rezultatima u Češkoj, jer istini za volju ni kapitalna prednost u generalnom plasmanu mu neće puno značiti ukoliko nastavi sa osrednjim rezultatima.

“Ostvario sam dobar rezultat u Austriji posle teškog perioda koji je iza mene. Srećan zbog povratka na podijum. Drago mi je što ću već ove nedelje voziti trku u Brnu. Staza je prelepa i odgovara savršeno Jamahi zbog brzih krivina i lepih uspomena. Prošle godine sam imao dominantnu trku i nadam se da ću ponoviti isti rezultat ove sezone. Moram biti u borbi za pobedu kako bih nadoknadio bodove izgubljene u Austriji”, izjavio je Horhe Lorenzo, kome će se izmaći titula ponovi li još koju lošu u kombinaciji sa Markezovimdobrim izdanjima.

Dobre volje je i Mark Markez, koji kaže da mu staza Brno nije omiljena, ali da mu podijum predstavlja cilj kome mora da teži.

“Imao sam težak vikend u Austriji, ali sam dao sve od sebe. Brno nije jedna od mojih omiljenih staza ali moram biti fokusiran i osvojiti što više bodova. Ipak, imao sam sreće ranije na ovoj stazi, i ne plašim se takvih izazova. Boriću se za podijum jer u to verujem”, rekao je Mark Markez kome, kao i Rosiju i Lorencu kao mač nad glavom na pisti u Češkoj stoji sve ubojiti Dukati.

Na kraju, a umesto zaključka dobro je reći da Markezove, Lorencove, pa i Rosijeveprognoze uoči trke ne treba shvatiti kao aksiom. Jednostavno, Kejsi Stoner je znalački pripremio Dukatijeve motocikle, pa je činjenica da se Andrea Janone i Andrea Doviciozoveoma izvesno mogu naći u epicentru borbe za prve startne redove, al i u borbi za podijum.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar